Unii nu realizează cât noroc avem pentru că există internetul

south_carolina_auto_industry_car_factoryDe vreo câţiva ani încoace se vorbeşte disperat despre cum tehnologia a lăsat oamenii fără slujbe. Aud destul de des pe câte cineva spunând că nişte amărâţi de roboţi au înlocuit zeci de oameni dintr-o companie. Unii o spun revoltător de parcă evoluţia noastră ar fi un lucru rău, de parcă ar fi mult mai bine să trăim ca acum 50 de ani, cu tehnologia de atunci şi locurile de muncă de atunci.

Tehnologia e un lucru bun, pentru că ne uşurează munca şi, de multe ori, o face mai rapidă şi mai bună decât a noatră. Concedierea oamenilor nu este ceea ce ne dorim, dar internetul ne oferă nişte soluţii pe care mulţi nu le văd.

Ai acces la o informaţie incredibilă şi, în acelaşi timp, ceea ce faci tu poate fi văzut de un număr enorm de oameni. Internetul vine ca răspuns la evoluţia tehnologiei.

Dacă industriile dau oameni afară pentru că nu mai au ce face cu ei, internetul e cel care spune „vă primesc, oricât de mulţi aţi fi. Trebuie doar să vreţi şi să munciţi”. Faptul că fiecare dintre noi e diferit în felul său ajută enorm de mult în lumea asta virtuală. Tu ai nişte cunoştinţe şi o experienţă de viaţă pe care unii nici nu şi-o imaginează. Ai putea să-i inveţi şi să-i inspiri pe alţii cu ceea ce ştii.

În loc să-ţi plângi de milă, ai putea încerca să-ţi dezvolţi o afacere pe internet. Toţi avem în minte un lucru pe care ne-am dorit să-l facem întotdeauna. De ce să nu fie acum momentul?

Într-adevăr, e greu să înveţi lucruri noi şi să te adaptezi noilor tendinţe după o anumită vârstă, dar nu e imposibil. Îţi trebuie doar o motivare bună şi un mindset bine definit ca să poţi începe să înveţi ceva nou.

Albert Einstein zicea că nu ne putem rezolva problemele cu aceeaşi gândire pe care-am folosit-o când le-am creat. Nu putem rezolva o problemă folosind mentalitatea de acum 20 de ani, oricât de mult ne-am dori să facem asta. Ştiu, e greu să ieşi din zona de confort, dar uneori asta e singura scăpare.

Pe acelaşi subiect, le-aş spune studenţilor să nu se limiteze la a reţine doar ceea ce li se dă la cursuri, pentru că de multe ori facultatea nu face altceva decât să te înveţe exact ce se învăţa şi acum 20 de ani, iar lucrul ăsta nu prea te ajută în zilele noastre.

Internetul deschide mai multe uşi decât vă puteţi imagina. Trebuie doar să vreţi să le descoperiţi.

Lasă un comentariu

14 comentarii

 • corozanu 5 Ian 2013, ora 18:10

  Da, un articol demn de citit.. Eu unu, sunt de acord cu tine in ce priveste evolutia si in ce priveste faptul ca internetul iti deschide caile informationale pentru orice.. Tine de om, daca vrea sa evolueze sau nu.

  • Cristian Florea 6 Ian 2013, ora 12:30

   Eu încerc pe blog să amintesc importanţa internetului, da’ nu-mi iese de fiecare dată.

 • Stefanica Cosmin 5 Ian 2013, ora 18:31

  Din punctul meu de vedere, internetul e una dintre cele mai mari inventii care au putut sa iasa de pe mainile armatei americane. Schimbarile pe care le-a adus in viata de zi cu zi a oamenilor sunt destul de majore si la fel cum ai zis si tu, a deschis porti noi pentru o gramada de persoane. Internetul este o adunare de oameni cu tot felul de talente, pasiuni, idealuri, hobby-uri. Sunt sanse ca atunci cand intri pe internet sa te intalnesti cu o gramada de persoane care au aceleasi idei sau pasiuni sau mai stiu eu ce, tocmai fiindca este populat de o multime asa de mare de oameni.

  Totusi, reversul medalilei sta tot in numarul mare de oameni. Nu toti au intentii bune pe internet, si nu toti iti vor binele. Poti afla multe lucruri dubioase pe internet, poti lucra in afara legii pe internet, poti face aproape orice. Pe internet. E chiar asa de puternic.

  Internetul poate starni revolutii. Internetul poate ridica la putere oameni, sau ii poate da jos. Fiindca pe internet se aduna oameni si actioneaza in acelasi scop. Putine lucruri iti mai dau puterea asta in zilele noastre.

  • Cristian Florea 6 Ian 2013, ora 12:31

   Nici în viaţa reală n-au toţi intenţii bune şi nu-ţi vor toţi binele, deci suntem chit din punctul ăsta de vedere.

 • Mihai 6 Ian 2013, ora 11:57

  Nu mi se pare un lucru atât de oribil faptul că tehnologia începe să înlocuiască părți din forța de muncă. Până la urmă, tehnologia nu face decât să se ocupe de chestii la care, până în acel moment, oamenii erau mai buni.
  Nu știu cât de ușor i-ar fi muncitorului de acum 20 de ani să deschidă un site web sau să-și facă o afacere reală pe internet, dar încă mai sunt oportunități și locuri vacante prin zonă, nu se vor lua niciodată toate.

  • Cristian Florea 6 Ian 2013, ora 12:33

   Uşor nu e, dar dacă eşti o persoană căreia îi place să înveţe şi care înţelege că metodele de acum 20 de ani nu mai funcţionează astăzi, reuşeşti să înveţi tot ce e de învăţat.

 • Perfu 6 Ian 2013, ora 12:11

  Pacat ca unii oameni nu isi dau seama ce este cu adevarat internetul . Unii cred ca internetul este doar facebook , twitter , mail si presa

  • Cristian Florea 6 Ian 2013, ora 12:34

   E timp de toate. Uşor-uşor o să fim mai educaţi şi online.

   • Perfu 7 Ian 2013, ora 09:32

    Mai dureaza pana se vor educa si romanii in materie de online

 • Vali D 7 Ian 2013, ora 11:08

  Când ai jucat ultima oară „raţele şi vânătorii”, „baba-oarba”, „ţară-ţară, vrem ostaşi” ?

  Auzi la el… noroc pentru că există internetul? Poate pentru tine :D

  • Cristian Florea 7 Ian 2013, ora 14:29

   Spune-i tu ăluia care a fost dat afară de la slujbă să joace raţele şi vânătorii, să vedem ce reacţie o să aibă. :))

   • Vali D 7 Ian 2013, ora 15:36

    Nu. Îi spun să intre pe net că face o grăma’ de bani, a?

 • Tudor 7 Ian 2013, ora 17:50

  Conflictul dintre fortele de munca si calculator au aparut simultan cu primul dispozitiv care calcula restul – primele case fiscale. Cei care se plang acum sunt cei care nu au investit in propria persoana. Ei nu sunt capabili sa tina pasul cu societatea.

 • Tudor 7 Ian 2013, ora 17:51

  Cel mai afectat domeniu in ultima perioada datorita internetului este cel bancar.