Unii nu realizează cât noroc avem pentru că există internetul

south_carolina_auto_industry_car_factoryDe vreo câţiva ani încoace se vorbeşte disperat despre cum tehnologia a lăsat oamenii fără slujbe. Aud destul de des pe câte cineva spunând că nişte amărâţi de roboţi au înlocuit zeci de oameni dintr-o companie. Unii o spun revoltător de parcă evoluţia noastră ar fi un lucru rău, de parcă ar fi mult mai bine să trăim ca acum 50 de ani, cu tehnologia de atunci şi locurile de muncă de atunci.

Tehnologia e un lucru bun, pentru că ne uşurează munca şi, de multe ori, o face mai rapidă şi mai bună decât a noatră. Concedierea oamenilor nu este ceea ce ne dorim, dar internetul ne oferă nişte soluţii pe care mulţi nu le văd.

Ai acces la o informaţie incredibilă şi, în acelaşi timp, ceea ce faci tu poate fi văzut de un număr enorm de oameni. Internetul vine ca răspuns la evoluţia tehnologiei.

Dacă industriile dau oameni afară pentru că nu mai au ce face cu ei, internetul e cel care spune „vă primesc, oricât de mulţi aţi fi. Trebuie doar să vreţi şi să munciţi”. Faptul că fiecare dintre noi e diferit în felul său ajută enorm de mult în lumea asta virtuală. Tu ai nişte cunoştinţe şi o experienţă de viaţă pe care unii nici nu şi-o imaginează. Ai putea să-i inveţi şi să-i inspiri pe alţii cu ceea ce ştii.

În loc să-ţi plângi de milă, ai putea încerca să-ţi dezvolţi o afacere pe internet. Toţi avem în minte un lucru pe care ne-am dorit să-l facem întotdeauna. De ce să nu fie acum momentul?

Într-adevăr, e greu să înveţi lucruri noi şi să te adaptezi noilor tendinţe după o anumită vârstă, dar nu e imposibil. Îţi trebuie doar o motivare bună şi un mindset bine definit ca să poţi începe să înveţi ceva nou.

Albert Einstein zicea că nu ne putem rezolva problemele cu aceeaşi gândire pe care-am folosit-o când le-am creat. Nu putem rezolva o problemă folosind mentalitatea de acum 20 de ani, oricât de mult ne-am dori să facem asta. Ştiu, e greu să ieşi din zona de confort, dar uneori asta e singura scăpare.

Pe acelaşi subiect, le-aş spune studenţilor să nu se limiteze la a reţine doar ceea ce li se dă la cursuri, pentru că de multe ori facultatea nu face altceva decât să te înveţe exact ce se învăţa şi acum 20 de ani, iar lucrul ăsta nu prea te ajută în zilele noastre.

Internetul deschide mai multe uşi decât vă puteţi imagina. Trebuie doar să vreţi să le descoperiţi.

14 Comments

 1. corozanu 5 ianuarie 2013
  • Cristian Florea 6 ianuarie 2013
 2. Stefanica Cosmin 5 ianuarie 2013
  • Cristian Florea 6 ianuarie 2013
 3. Mihai 6 ianuarie 2013
  • Cristian Florea 6 ianuarie 2013
 4. Perfu 6 ianuarie 2013
  • Cristian Florea 6 ianuarie 2013
   • Perfu 7 ianuarie 2013
 5. Vali D 7 ianuarie 2013
  • Cristian Florea 7 ianuarie 2013
   • Vali D 7 ianuarie 2013
 6. Tudor 7 ianuarie 2013
 7. Tudor 7 ianuarie 2013

Leave a Reply