Unii pur şi simplu nu înţeleg cum funcţionează Social Media

social mediaMai ştiti ID-urile alea penibile de Messenger pe care ni le-am făcut majoritatea dintre noi atunci când am descoperit internetul? Ne credeam cu toţii cool şi nu ştiam ce-i ăla brand personal sau o adresă de mail serioasă, de-aia am ajuns să avem adrese de mail ca frumushika_dulcik22@yahoo.com sau alte minunăţii de genul ăsta la care mă gândesc şi acum cu groază.

La un moment dat, unii dintre noi s-au maturizat şi din frumushika_dulcika@yahoo.com şi-au transformat mail-ul în prenumenume@yahoo.com sau ceva asemănător. Adică o adresă decentă şi deloc complicată, aşa cum se recomandă. Totodată, alţii au rămas la nivelul de atunci crezând că n-au ce face cu un mail serios.

Nu-i nimic greşit în asta, pentru că nu te obligă nimeni să interacţionezi cu oameni serioşi, dacă asta vrei. Totuşi, când începi să te expui online, ar trebui să-ţi dai şi tu seama că trebuie să treci la nivelul următor, care este reprezentat o adresă de mail serioasă.

Spre exemplu, nu poţi să pui pe un CV un email ca roxanika_tha@yahoo.com, pentru că angajatorul o să-ţi respingă din start propunerea. Totodată, nu poţi să-ţi începi un business în Social Media cu o asemenea adresă de mail (şi aici voiam să ajung).

Astăzi am dat peste o pagină de Facebook care vindea nişte produse hand-made destul de atractive şi cu nişte descrieri foarte interesante.

Totul părea ca o strategie de Social Media gândită cel puţin decent, până când am văzut mesajul: „Pentru comenzi, contactaţi-mă la roxanika_tha@yahoo.com” (nu era ăsta mail-ul, dar era în genul ăstuia).

Atunci am închis pagina şi am preferat să nu mă mai întorc acolo niciodată. Degeaba ştii să faci produse faine şi să le expui frumos dacă nu eşti în stare să-ţi faci o amărâtă de adresă de mail care să arate profi.

14 Comments

 1. zdzero 28 ianuarie 2013
 2. Moldovenescu 28 ianuarie 2013
 3. #fdc 28 ianuarie 2013
  • Cristian Florea 28 ianuarie 2013
 4. bumb75 29 ianuarie 2013
 5. Adrian Anghel 29 ianuarie 2013
 6. joculet0enervant 29 ianuarie 2013
 7. vecinadeblg 30 ianuarie 2013
  • Cristian Florea 31 ianuarie 2013
   • vecinadeblg 31 ianuarie 2013
 8. Vali D 1 februarie 2013

Leave a Reply