Versurile melodiilor

Haideti sa vorbim putin despre versurile melodiilor.
Vad din ce in ce mai multe persoane care sunt atente la linia melodica a unei melodii lasand versurile deoparte. In functie de melodie, fiecare ne transmite cate un mesaj. Partea proasta este ca majoritatea dintre noi prefera sa nu fie atenti la mesaj.
Conform unui studiu facut cu mult timp in urma s-a dovedit faptul ca oamenii care asculta rock sunt de cele mai multe ori mai inteligenti decat cei care asculta alte genuri de muzica (si asta nu pentru ca imi place mie rockul).
De ce?
Pai e foarte simplu. S-a dovedit ca melodiile rock au cel mai profund mesaj si, probabil, cel mai greu de inteles. In cazul romanilor rock-ul ne ajuta sa invatam mai bine limba engleza pentru ca trupe rock in Romania nu prea exista iar alte limbi ca germana, franceza, s.a. sunt putin folosite in muzica rock.
Vi s-a intamplat vreodata sa va placa o melodie doar pentru versuri? Adica linia melodica sa fie chiar naspa sau sa fie nesemnificativa iar versurile sa faca totul…
Tin minte cand am ascultat prima data Vama Veche – V.S.T 8-> … linia melodica mi s-a parut sub orice critica dar versurile faceau ca respectiva melodie sa fie una dintre preferatele mele.
Ma uit acum la houseuri…nu prea am tangenta cu ele dar am auzit cateva la viata mea….este o melodie in care zice: „Somebody told you how much I love you” O_o … wtf? Ce vrei sa zici prin: „Cineva ti-a spus cat de mult te iubesc” :| . Mie mi se pare o melodie pentru prostii care nu retin mai mult de o propozitie si vor si ei sa invete o melodie pe derost.
Bai frate … ce mesaj vrei tu sa-mi dai cand zici timp de 4 minute „Somebody told you how much I love you” iar in videoclip apare o proasta cu probleme la cap care se tot plimba printr-un santier pana gaseste pe un emo fraier care se uita pe geam? /:) …
Si acum sa luam o melodie rock…eu stiu..ceva gen Green Day – Wake me up when september ends … pai aici daca esti atent se refera la melancolia de dupa vara…se refera la doi tineri care se despart de-a lungul melodiei si care isi dau seama ca destinele lor nu prea au cum sa continue. Si daca vezi videoclipul iti dai seama imediat despre ce este vorba. Plus ca daca vrei continuare asculta frate tot albumul ca toate melodiile au un rost…puse impreuna fac o poveste..povestea unui anume St. Jimmy care trece prin tot felul de peripetii (v-o explic eu altadata).
Asta da inteles nu rahaturile care incep sa se auda din ce in ce mai des la maxim in boxele obosite.
So…sunt de parere ca muzica se cam duce de rapa…versurile se duc de rapa…in secolul XXI am ajuns sa ne atraga linia melodica mai mult decat versul si asta e grav

18 Comments

 1. Eu 7 octombrie 2008
 2. D 7 octombrie 2008
 3. Bughy 7 octombrie 2008
 4. CarmenPunkGirl 7 octombrie 2008
 5. Cristian Florea 8 octombrie 2008
 6. N 8 octombrie 2008
 7. World Falls Away 8 octombrie 2008
 8. Cristian Florea 8 octombrie 2008
 9. Magic 9 octombrie 2008
 10. Pitzi 10 octombrie 2008
 11. Gigel 11 octombrie 2008
 12. Cristian Florea 11 octombrie 2008
 13. Alexander 11 octombrie 2008
 14. SoniK 14 octombrie 2008
 15. Leah 3 decembrie 2009
 16. sTAbiL 16 august 2010
 17. Andreea 7 iunie 2011
  • Cristian Florea 7 iunie 2011

Leave a Reply