Două vloguri românești (aflate la început) care îmi plac

Eu nu prea am răbdare să urmăresc video bloggeri, dar apreciez munca din spatele unui video de tip vlog, pentru că știu că nu-i ușor să editezi tot ce-ai filmat într-o zi în așa fel încât să fie captivant pentru cei care te urmăresc. Iar la început nu-i deloc ușor nici să fii coerent când vorbești în fața unei camere. Nu mai spun că trebuie să fii atent la toate detaliile legate de sunet sau lumini, ca să iasă, totuși, un material cât de cât bun din punct de vedere calitativ.

Fiind pasionat de social media, bineînțeles că urmăresc tot ce se întâmplă în industrie, fie că e conținut la care am răbdare să mă uit de obicei sau nu. Așa că astăzi am să-ți scriu despre două vloguri românești, aflate la început de drum, care mi se par cel puțin interesante. Hotărăști tu dacă vrei să le urmărești mai departe sau nu.

1. Vlogul unui cabinet stomatologic

Cabinetul se numește Professional Laser Dent, este din Craiova, iar persoana care se ocupă de comunicare și de campaniile în social media este prietenul blogger Rareș Cojocaru, care vine cu tot felul de idei năstrușnice pentru cabinet. Spre exemplu, a făcut un spot video cu Darth Vader ca să promoveze un aparat laser folosit în cabinet. Iar când a luat DiCaprio Oscarul, au oferit 10% reducere pe sistemul „momentele importante sunt mai frumoase când zâmbești”. Au testat și live-ul de la Facebook, iar episodul 2 din vlogul lor arată cam așa:

Amintim aici că e un cabinet stomatologic, da? Care comunică amuzant și care a înțeles că se poate face business și fără să fii scorțos și serios pe Facebook. Dacă ești pasionat de social media, ai putea da like paginii doar așa, pentru inspirație. :D

2. Vlogul unei trupe

Am aflat de la Adriana că Trupa Proconsul și-a făcut vlog. Înainte să spui că e o trupă veche și că „ce-ar putea ei să spună într-un vlog?”, uită-te la clipul de mai jos.

E fain că o trupă a ales să arate și ce se află în spatele rezultatelor pe care le vedem noi pe scenă. Chiar e interesant de urmărit cum or să decurgă următoarele episoade. :D De menționat e și că Trupa Proconsul împlinește 17 ani și că o să susțină mâine, pe 7 mai, un concert la Berăria H, cu niște super invitați: Alexandra Ușurelu, Adi Despot, AMI, Ioan Gyuri Pascu, Alexandra Crăescu, Răzvan Simion și Gabi Balint. Biletele se pot lua de pe Bilete.ro și IaBilet.ro.

Voi aveți recomandări de vloguri aflate la început?

P.S.: Să nu uităm nici de Sun Vloggers, vlogul mall-ului Sun Plaza, care a ajuns la al 18-lea episod.

5 Comments

  1. Alex Avadanei 26 mai 2016
    • Cristian Florea 27 mai 2016
      • Alex Avadanei 27 mai 2016
  2. Vlad Maris 24 august 2016
    • Cristian Florea 30 august 2016

Leave a Reply