Vodafone are un plus pe internet

Scriam astăzi despre noul serviciu de notificare prin SMS oferit de Twitter şi mă gândeam la Vodafone şi la impactul pe care îl are asupra noastră, a celor care folosim internetul foarte des.

Dintre toate firmele de telefonie mobilă din România, Vodafone face cea mai bună campanie pe internet. Ei au fost primii care au oferit posibilitatea schimbării numărului astfel încât să coincidă cu numele tău (spre exemplu: 0720-BIANCA), tot ei au fost şi primii care au legat contractul cu Twitter astfel încât să putem folosi reţeaua de social media prin SMS, ei sunt şi primii care organizează un concurs pe Facebook şi, între noi fie vorba, tot ei au şi cel mai frumos site dintre toate reţelele care activează în România.

Orange a încercat să facă ceva campanii punând tot felul de bannere cu joculeţe pe bloguri, dar au fost atât de slăbuţe şi pe o perioadă atât de scurtă, încât aproape toţi au uitat de ele.

Cosmote nici nu s-a băgat pe internet. Au un site, aş putea spune, urâţel, iar bannere n-am văzut pe nicăieri. De concursuri nici nu vorbesc. Ei se rezumă la nişte cartele oferite gratuit şi la reclame TV. Din punctul meu de vedere, ceea ce fac ei este mult prea puţin, având în vedere numărul mare (şi în continuă creştere) de utilizatori ai internetului.

Probabil mai sunt reţele de telefonie mobilă, ca Zapp sau DIGI, dar nu cred că merită băgate în seamă, cel puţin nu acum.

Acum o să spuneţi că degeaba cei de la Vodafone sunt steagul spuma pe internet, dacă n-au cele mai tari oferte de pe piaţă. În unele cazuri chiar le au, vorbesc serios. În plus, dacă ţi-a ieşti promovarea brandului şi ai atins un anumit număr de utilizatori, la ce-ţi mai trebuie cele mai tari oferte?

7 Comments

  1. Marius Moga 7 aprilie 2010
  2. EroticaXP 8 aprilie 2010
  3. RiviOnze 8 aprilie 2010
  4. Andrei 8 aprilie 2010
    • Cristian Florea 8 aprilie 2010
  5. blozilla 8 aprilie 2010
  6. Stefan Oancea 9 aprilie 2010

Leave a Reply