Vodafone are un plus pe internet

Scriam astăzi despre noul serviciu de notificare prin SMS oferit de Twitter şi mă gândeam la Vodafone şi la impactul pe care îl are asupra noastră, a celor care folosim internetul foarte des.

Dintre toate firmele de telefonie mobilă din România, Vodafone face cea mai bună campanie pe internet. Ei au fost primii care au oferit posibilitatea schimbării numărului astfel încât să coincidă cu numele tău (spre exemplu: 0720-BIANCA), tot ei au fost şi primii care au legat contractul cu Twitter astfel încât să putem folosi reţeaua de social media prin SMS, ei sunt şi primii care organizează un concurs pe Facebook şi, între noi fie vorba, tot ei au şi cel mai frumos site dintre toate reţelele care activează în România.

Orange a încercat să facă ceva campanii punând tot felul de bannere cu joculeţe pe bloguri, dar au fost atât de slăbuţe şi pe o perioadă atât de scurtă, încât aproape toţi au uitat de ele.

Cosmote nici nu s-a băgat pe internet. Au un site, aş putea spune, urâţel, iar bannere n-am văzut pe nicăieri. De concursuri nici nu vorbesc. Ei se rezumă la nişte cartele oferite gratuit şi la reclame TV. Din punctul meu de vedere, ceea ce fac ei este mult prea puţin, având în vedere numărul mare (şi în continuă creştere) de utilizatori ai internetului.

Probabil mai sunt reţele de telefonie mobilă, ca Zapp sau DIGI, dar nu cred că merită băgate în seamă, cel puţin nu acum.

Acum o să spuneţi că degeaba cei de la Vodafone sunt steagul spuma pe internet, dacă n-au cele mai tari oferte de pe piaţă. În unele cazuri chiar le au, vorbesc serios. În plus, dacă ţi-a ieşti promovarea brandului şi ai atins un anumit număr de utilizatori, la ce-ţi mai trebuie cele mai tari oferte?

Lasă un comentariu

7 comentarii

 • Marius Moga 7 Apr 2010, ora 22:31

  Cam asa e. De fiecare data cand incerc sa aflu ceva referitor la cosmote, site-ul lor ma dezamageste.

  Vodafone face treaba buna pe internet, ar trebui sa pluseze acum cu ceva oferte bune si ar acapara o mare parte din piata.
  .-= Ultimul articol al lui Marius Moga – “Ba, ce comercial esti” =-.

 • EroticaXP 8 Apr 2010, ora 00:09

  Vomafone sunt marlani si punct. Au oferte ambigue, un site vast care este si mai ambiguu si papa bani de unde apuca. Ma doare fix la basca de contractul cu Twitter ca nu ajung in jungla amazoniana sa nu am semnal, iar daca nu am semnal nu sunt chiar atat de disperat ca sa twitteresc. Campaniile sunt deja sufocante si de prost gust. Nu zic ca ar fi competitia mai breaza dar in fond si la urma urmei serviciile si tarifele definesc cel mai bine un operator. Voce – Cosmote , Date – Orange. Am zis!!!
  PS: As putea sa aberez ore intregi despre operatorii din RO cu plusurile si minusurile lor dar imi e o lene de ma doare si am un sictir la adresa lor… ce pot sa zic… incomensurabil.

 • RiviOnze 8 Apr 2010, ora 02:40

  vreau o reclama twitter de la voda pe tv, in genul celei fb. astept 100.000 de useri :P

 • Andrei 8 Apr 2010, ora 14:39

  Cat ti-au dat sa scrii asta?:))

  • Florea Cristian 8 Apr 2010, ora 19:25

   @Andrei, nu mi-a dat nimeni nimic sa scriu asta :)) e doar o constatare.

 • blozilla 8 Apr 2010, ora 14:59

  vodafone-ul este boss pe internet…cosmote-ul e praf.
  .-= Ultimul articol al lui blozilla – Mika la Mamaia, pe 24 iulie =-.

 • Stefan Oancea 9 Apr 2010, ora 22:49

  grim, si eu mi-am activat chestia asta de la vodafone, si primesc mesajele de pe twitter direct pe telefon. mi se pare pur si simplu genial. adica, stiam de chestia asta, stiam ca la altii exista doar ca romania mereu si la toate e cu un pas in spate … insfarsit a ajuns si la noi. eu zic ca o sa-si scoata super multi bani cu chestia asta
  .-= Ultimul articol al lui Stefan Oancea – Am fost prezent la Optimism 2010 =-.