Vodafone a făcut o platformă care te ajută să-ți dai seama ce job ți se potrivește

Dacă ai între 18 și 24 de ani și nu știi exact în ce domeniu ai vrea să lucrezi, s-ar putea ca Future Jobs Finder să te ajute.

Ce este Future Jobs Finder?

O platformă dezvoltată de Vodafone care, prin intermediul unor teste psihometrice, își dă seama care sunt înclinațiile și pasiunile tale și ce job ar putea fi potrivit pentru tine. Testele psihometrice, deși sună a ceva foarte complicat, reprezintă niște lucruri destul de simple pentru utilizatorul de rând.

Pentru tine e de-ajuns să-ți faci un cont pe platformă și să răspunzi la câteva întrebări dând click pe niște emoji-uri.

vodafone - platforma - future jobs finder

La finalul testului vei afla câteva lucruri despre personalitatea ta și vei vedea o listă de joburi specifice economiei digitale care ți s-ar putea potrivi. Testul mi-a arătat mie că sunt calm, curios și comunicativ, lucru perfect adevărat, din punctul meu de vedere.

Totodată, platforma îți oferă acces la o serie de cursuri gratuite, care te ajută la inițierea în diverse domenii. Deci iată un motiv în plus pentru a-ți face cont pe site.

Odată cu lansarea platformei, cei de la Vodafone au realizat și un studiu în rândul tinerilor din 15 țări, printre care și România. Studiul a intervievat aproape 6000 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, iar rezultatele sunt destul de interesante. Spre exemplu:

  • 54% dintre tinerii români consideră că cea mai dificilă provocare pentru generația lor este găsirea unui loc de muncă bine plătit și permament;
  • 51% dintre tinerii români preferă să lucreze pentru ei sau să fie antreprenori și să nu lucreze pentru o companie;
  • top cele mai atractive locuri de muncă pentru o carieră viitoare: programator, marketing / vânzări, designer de jocuri, youtuber / video blogger, designer de aplicații, specialist în securitate cibernetică;
  • 53% dintre români sunt încrezători în ceea ce privește găsirea unui job pe măsura abilităților;
  • 32% dintre români consideră că economia digitală le va oferi oportunități de carieră în viitor.

Dacă și tu te numeri printre tinerii care consideră că un loc de muncă potrivit ar putea fi în sfera economiei digitale, te invit să intri pe Future Jobs Finder și să vezi lista de joburi disponibile de acolo. Sau măcar să-ți faci testul, că s-ar putea să-ți dai seama că te potrivești în anumite poziții la care nu te-ai gândit până acum.

Leave a Reply