Vodafone a activat WiFi Calling pe iPhone. Uite cum îl poți configura

Zilele trecute mi-a apărut pe iPhone o notificare care îmi spunea că există un update de la Carrier Service și mă întreba dacă vreau să-l fac. Am făcut update-ul, apoi am observat că Vodafone tocmai a activat serviciul de WiFi Calling pe iPhone-uri. El este trecut cu Off by default, chiar dacă faci update-ul cu pricina, așa că iată ce e WiFi Calling și cum îl poți configura.

Ce este WiFi Calling

Este un serviciu prin intermediul căruia telefonul tău mobil va folosi rețeaua WiFi la care ești conectat pentru apelurile audio atunci când această rețea asigură un semnal mai bun decât în cazul semnalului clasic de Voce.

Partea faină e că funcția asta e de-ajuns să fie activată o dată, apoi funcționează de la sine fără să-i mai faci tu nimic.

Important de notat e și faptul că, având această funcție activă, vei putea rezolva problemele de semnal din anumite clădiri în care de obicei nu există semnal de date și vei putea auzi apelurile fără întreruperi când te duci la munte, spre exemplu, unde ai WiFi bun în camera de hotel, dar pentru că ești printre munți nu există semnal de Voce prea bun.

Radu scria în noiembrie că i s-a activat WiFi Calling pe Samsungul lui în care avea introdus SIM-ul de Vodafone, doar că încă nu apărea opțiunea și pe iPhone, deci probabil cele mai multe smartphone-uri cu Android au funcția activă de anul trecut.

Cum activezi WiFi Calling pe iPhone

Pasul 1 este să te asiguri că ai cea mai recentă versiune de soft de la Operator. Ca să faci asta, mergi la Settings – General – About. Dacă există o versiune nouă de soft din partea operatorului, îți va apărea pe ecran o notificare care te va întreba dacă vrei s-o instalezi.

După ce instalezi versiunea nouă, va trebui să activezi WiFi calling, mergând la Settings – Mobile Data – Wi-Fi Calling – On.

Și gata, nu mai ai nimic altceva de făcut. 😁

Cum verifici dacă funcționează WiFi Calling

Cel mai simplu mod de a verifica e să pui telefonul pe AirPlane Mode, apoi să activezi doar rețeaua WiFi. După ce s-a conectat la rețeaua Wireless din casă, încearcă să suni pe cineva.

Dacă totul funcționează cum trebuie, ar trebui să poți suna și să puteți vorbi chiar dacă ai telefonul pe AirPlane Mode și nu are acces la semnalul de Voce. 😁

Cum ziceam mai sus, pe smartphone-urile cu Android ar trebui ca funcția să fie deja activă de anul trecut. Ca să verifici, ar trebui să te uiți la Settings – Connections și să vezi dacă apare pe undeva Wi-Fi Calling. Dacă nu apare, mergi la ecranul de Software Update. Acolo apar de obicei și update-urile venite de la rețea.

Vodafone a activat WiFi Calling pe iPhone. Uite cum îl poți configura

Disclaimer: nu am informații oficial de la Vodafone cum că acest Wi-Fi Calling ar fi disponibil pentru toată lumea, dar am testat deja pe 3 iPhone-uri, cu 3 numere diferite și toate au primit update-ul de la Operator, apărând și funcția Wi-Fi Calling cu ocazia asta.

No Responses

Leave a Reply