Acum există un certificat de voluntariat care chiar te ajută la CV: Green Endorsement

Am susținut întotdeauna că voluntariatul este una dintre cele mai bune căi de a te dezvolta și a cunoaște oameni noi. Cât timp eram în liceu, mă implicam în orice activitate de voluntariat puteam. Așa am reușit să ies din liceu cu un dosar plin de diplome și recunoașteri doar pentru că, din când în când, îmi rupeam câteva ore dintr-un weekend ca să mă implic în anumite activități. Mai mult, așa am învățat și câte ceva despre organizarea de evenimente, despre mediu, despre cum să fii calculat și ordonat atunci când ai o responsabilitate și multe, multe altele.

Când am început facultatea, am dat pentru prima dată la Politehnică, iar acolo era o admitere de tip interviu. Adică îți puneau câțiva profesori niște întrebări, iar în funcție de ce răspunsuri le dădeai, te notau. Și nota conta, parcă, vreo 50% sau 60% din media cu care urma să intri la facultate. Țin minte că am luat și dosarul cu diplome la mine, pentru că m-am gândit că s-ar putea să-mi folosească. Și chiar m-au întrebat, la un moment dat, dacă am făcut voluntariat. Iar când le-am dat dosarul să-l răsfoiască, au făcut niște ochi cât cepele, când au văzut cât material de lucru e acolo.

Am scris introducerea de mai sus ca să îți aduc aminte că voluntariatul e important și că te ajută enorm, dacă ai puțin timp de investit. Acum să trecem la certificatul Green Endorsement, despre care vorbeam în titlu. Hai să vezi un filmuleț, înainte de toate. ?

Pe scurt, dacă faci voluntariat împreună cu cei de la Plantăm Fapte Bune în România, vei primi un certificat recunoscut de unele dintre cele mai mari companii de la noi din țară. Și aici nu e vorba de „un certificat care s-ar putea să conteze”, ci de unul care chiar contează, pentru că toate firmele din filmulețul de mai sus au acceptat un parteneriat înainte să fie lansată campania.

Acum, că știi cât de mult contează acest certificat, te invit să te uiți pe pagina de voluntar plantator, dar și pe cea de voluntar organizator. Iar mai jos las o poză cu logo-urile firmelor care au acceptat deja parteneriatul.

voluntariat GREEN ENDORSEMENT

One Response

  1. Eugen 14 martie 2016

Leave a Reply