Vor să le interzică

Este vorba despre Poliţia Rutieră din România şi despre neplăcerile cauzate de anti-radarele folosite de către şoferi.

Au făcut un apel la Ministerul Administraţiei şi Internelor în care cereau interzicerea din fabricare şi uz a detectoarelor de radar. Poliţiştii spun că şoferii se simt mai stăpâni pe ei dacă le folosesc şi accelereaza necontrolat, astfel numărul accidentelor rutiere fiind în continuă creştere. Lor nu le convine că, practic, sunt păcăliţi de către şoferi, astfel, radarele devenind nişte simple „jucării” fără întrebuinţare.

Ideea le-a venit (ca deobicei, românul mereu se inspiră) de la francezi, care spun că au scăzut numărul accidentelor cu 40% atunci când au interzis detectoarele de radar. La ei treaba a fost mai complicată, fiind nevoie şi de intervenţia preşedintelui şi chiar de referendum pentru ca legea să fie acceptată. La noi, se speră să nu se ajungă atât de departe.

Momentan, acestă propunere rămâne la nivelul de discuţii şi nu se ştie daca se va renunţa sau nu la aparatele anti-radar.

La nivelul întregii ţări, în 2008, s-au înregistrat peste 10.000 de accidente rutiere în urma cărora au rezultat aproape 3000 de morţi şi peste 9000 de răniţi.

Eu cred că, dacă se va renunţa la detectoarele de radar, şoferii vor recurge la alte metode pentru a nu fi prinşi de poliţişti. Încă se foloseşte „faza cu farurile”, chestie pe care nu cred că ar putea-o interzice.

Oare e bună această lege? Oare merită adoptată? De ce?

7 Comments

  1. MadaManu 10 februarie 2009
  2. Cristian Florea 10 februarie 2009
  3. Dani 10 februarie 2009
  4. redandblue 10 februarie 2009
  5. Ozone 11 februarie 2009
  6. Cristian Florea 11 februarie 2009
  7. SteeL 12 februarie 2009

Leave a Reply