Nu e vorba de bani

cersetorStăteam acum ceva timp şi discutam cu profesorul de religie problema cerşetorilor din Focşani.

Nu ştiu cum am ajuns să discutăm chestia asta, oricum era un înlocuitor al profesoarei de religie, dar am discutat-o.
Dacă ar fi să vă înşir toţi cerşetorii din Focşani ar fi ceva plictisitor şi nefolositor. Şi da … îi cunosc cam pe toţi pentru că timpul pe care mi-l petrec hai-hui prin oraş este destul de mare şi cerşetorii îşi fac simţită prezenţa din ce în ce mai mult, plus că Focşaniul este un orăşel destul de mititel deci nu e chiar atât de greu să ştii ce „ascunde”.

O să vorbesc doar despre unul dintre ei, de fapt una (că e o bătrână) care are ceva în plus faţă de ceilalţi.
În primul rând îşi face veacul prin centru (la Ceasul Rău) şi nu mai dă voie nimănui să-i calce aria, mai exact nu dă voie niciunui alt cerşetor să intre în „sectorul” său probabil ca să nu-i fure „clienţii”.
Până aici totul e normal şi destul de logic. Fiecare şi-a găsit aria lui de bătaie şi o foloseşte cum ştie mai bine astfel încât să nu-i fie încălcate drepturile de proprietate.

Văzând că aude din ce în ce mai multe lucruri despre ea, profesorul de religie s-a interesat la poliţie despre soarta acesteia, ba chiar era hotărât s-o ajute cu câte ceva ca să aibă şi ea de o pâine.

Ce o face pe aceasta să aibă rangul de „dă boss” şi să fie atât de diferită faţă de celelalte persoane? Păi, draga de ea, dacă nu primeşte bani de la tine începe să te înjure te toţi altarii, Dumnezeii, Hristoşii, părinţii, bunicii şi alte rude apropiate. Totuşi de la un cerşetor n-ar trebui să te aştepţi la aşa ceva pentru că el trebuie să inspire milă … dar babei bătrânei nu-i pasă de chestia asta pentru că, află proful de religie, are o frumoasă vilă aşezată undeva printr-un sătuleţ mic în apropierea Focşaniului, are bani de bubuie şi condiţii de trai mai bune decât jumătate din Focşani.
De ce face asta?
Păi, spune ea autorităţilor, din plăcere. Îi place atât de mult să cerşească încât o face în timpul liber şi chiar îşi permite să te şi injure dacă nu îi dai ceva.

So … nu aveţi încredere în tot felul de cerşetori. În spate se poate ascunde cu totul altcineva!

Lasă un comentariu

21 comentarii

 • craciun 11 Dec 2008, ora 23:02

  Probabil , sunt oameni si oameni dar daca ajuti pe cineva macar esti cu constiinta impacata , la ce face el cu banii e treaba lui .. la mine in oras pe aici este unul care cere mereu cafea si tigari , mereu l-am ajutat :D

  De la mine poti citi: Parazitii – de ziua ta ( download videoclip )

 • Grim_Cris 11 Dec 2008, ora 23:07

  Si la mine in oras este unul care cere bani si spune ca din ei isi ia cola … si chiar asta isi ia. Este fan Coca-Cola :)

 • Tzontzyca 12 Dec 2008, ora 09:06

  De multe ori cel mai mila imi este de batranei …desi unii isi baga banii la cec … sa ii aiba in viata cealalta probabil

 • Grim_Cris 12 Dec 2008, ora 10:50

  Îţi spun eu că dacă vezi că începe bătrânica să te înjure că nu i-ai dat bani sau că nu i-ai dat cât a vrut ea îţi piere şi mila şi tot

 • CarmenPunkGirl 12 Dec 2008, ora 11:15

  si eu am o batranica langa liceu :( si o stiu in vedere de cand ma stiu…nu e ca restul cersetorilor sa se tina dupa tine sa ii dai bani. cand o vezi chir ti se face mila de ea

  De la mine poti citi: Costica, dormi?

 • Perfu 12 Dec 2008, ora 12:24

  Mai bine prefer sa hranesc niste catei amarati de pe strada decat sa dau bani la cersetori :)

  De la mine poti citi: Despagubiri RCA

 • Grim_Cris 12 Dec 2008, ora 11:36

  Adevarul este ca exista si persoane care cersesc pentru a-si castiga existenta. Dar sa stii ca in majoritate sunt si persoane ca babuta de care vorbeam eu
  Sau mai sunt copii trimisi de parinti la cersit, iar daca nu castiga o anumita suma intr-o zi nu mananca in ziua respectiva. Iar ceea ce castiga primesc parintii si-si iau tigari si bautura 8-|

 • Sixx 12 Dec 2008, ora 11:36

  o stiu pe baba:)) …dar are atatia bani?:o 8-} :-b ?

 • Grim_Cris 12 Dec 2008, ora 11:52

  are ma are … cum a facut rost de ei nu pot sa-ti zic dar SIGUR are 8-|

 • Georgiana 12 Dec 2008, ora 11:55

  Da.. stiam de femeia aceasta. Si chiar am patit-o odata… Mergeam linistita pe strada (nu mai stiu exact incotro trebaluiam :d ) si dau de aceasta cucoana care mi-a cerut bani. Eu nu am bagat-o in seama si ea m-a injurat de mama focului… Ce sa-i faci?! Astia-s oamenii, „saracii” de ei.

 • Dexter 12 Dec 2008, ora 12:02

  In general nu dau bani la cersetorii…. deoarece cu banii care tu ii dai ei se duc si isi cumpara tigari sau bautura…..
  Daca au nevoie de bani sa mearga la munca…. cum lucrez si eu

  De la mine poti citi: Brasov – Canionul 7 scari

 • Grim_Cris 12 Dec 2008, ora 12:14

  exact … eu muncesc pentru banii mei .. pe ei cine ii opreste sa faca asta? :-??

 • TheBes7 12 Dec 2008, ora 20:09

  Bine grăit Grim! Şi eu cunosc cerşetori de genul, dar din păcate ăştia nu au vilă, au o cabană micuţă sub pod. Ăstora merită să le dai.

  De la mine poti citi: Concurs a la Iarbă!

 • Tzontzyca 12 Dec 2008, ora 20:45

  Eh …nu am zis ca toti batraneii sunt amarati si buni … daca ei injura ca le-am dat prea putin sa fie pacatul lor …

 • Prospero 13 Dec 2008, ora 17:07

  Nasoală treaba cu baba aia, Grim. Strică „reputaţia” de oameni neajutoraţi a cerşetorilor. Eu, de cele mai multe ori, îi ajut şi nu mi s-a întâmplat niciodată să fiu înjurat de cei cărora nu le-am dat… :-: Sper că aşa va fi şi de-acum încolo…

 • redandblue 13 Dec 2008, ora 22:59

  bai fratilor , nu mia dati bani la cersetori , 99,99 % din ei sunt niste bogatasi nesatui…
  vine la mine o tiganca sa ii dau sa isi ia o paine , parea saraca bolnava , cocosata si „stramba” , numai ca saraca nu mai era ea , avea pe cap o esarfa , ceva care avea menirea sa ii acopere parul proaspata vopsit , dar pentru ca nu i’am dat bani m’a luat la dumnezeit si toti ceilalti sfintii , mai incolo se duce la o fata , la fel ii cere de pomana si ei , si bineinteles si ea refuza , pe ea a luat’o la mai lumesti , nu a scos’o din curva , zdreanta etc. , fara bani la lenesi fratilor , si asa avem putini , tinde spre deloc , de unde sa mai dam si la altii care au cu teancurile

  De la mine poti citi: Când prostia iese la iveală!

 • Crazy Man 16 Dec 2008, ora 01:34

  Yo yo bag pe aia tare, sa moara dusmani mei de nu te tai si te dau la tigani =)))

  De la mine poti citi: De sarbatori distreazate alaturi de un film bun!

 • Grim_Cris 16 Dec 2008, ora 12:26

  da da =))

 • Miss Tyaa 22 Mai 2009, ora 15:17

  8-| . urasc cersetorii . pentru ca ei castiga , SAPTAMANAL cat castiga , sa ziceem :-? , parintii mei intr.o luna . 8-| .

 • Grim_Cris 23 Mai 2009, ora 08:43

  asta asa e … si daca stai sa te gandesti tot oameni ca parintii tai sunt cei care le dau bani 8-|

 • Andrei 8 Noi 2009, ora 17:52

  :| nu stiam… Eu mai am un „abonat” pe langa care trec in fata la Incom, da nui prea dau ca nici io nam de unde. Si ma e ocazional unu si la biserica de vizavi.