Votul

Dupa cum multi dintre voi cred ca v-ati dat seama se apropie perioada cu votatul (e acea perioada care este o data la patru ani sau mai des in care fetele necunoscutilor atarna de niste panouri si ne indeamna sa-i votam).
Mda 8-| … acum cica trebuie sa votam deputat, senator si nu mai stiu ce (toate pentru Vrancea :> )
Totul e ok pana acum. Mai putin partea cu candidatii. Din pacate cand e vorba de deputati si senatori votam nume nu persoane. De ce? Pai … sunt numai anonimi … numai candidati fantoma, cu sloganuri de doi lei, care vor sa iasa la alegeri.
Nu stiu cat de mult v-ati plictisit voi de aceste campanii dar eu m-am saturat pana peste cap. In fiecare dimineata vad in fata blocului 20 de panouri cu peste 50 de afise si doar 2 maxim 3 modele diferite. Adica acelasi afis este pus de peste 15 ori si intins pe 3-4 panouri. Tot felul de fete obosite si fara chef de poze, de oameni cu zambet fortat (parca e ultimul zambet de la morga) si tot felul de zloganuri imi „umplu” mie diminetile de bucurie.
Promisiuni sunt (mereu sunt) dar fapte mai putin. Se pare ca toti vor sa ne ofere cate ceva dar la sfarsit niciunul nu se tine de promisiune 8-|
Ok..acum sa facem un fel de clasament al lucrurilor pe care le-am invatat si pe care trebuie sa le stim despre acesti candidati:
PSD + PC = LOVE …. adica peste tot vad PSD + PC (afise peste afise … au ajuns sa puna pancarde pe care scrie „PSD + PC” pe stalpii unde se afla si cele de la Carrefour 8-| ) aratandu-ne ca ei s-au cam unit pentru un judet mai bun.
Si daca PSD-ul si PC-ul au facut alianta acum avem si mai multi candidati „de incredere” din partea acestui nou pardid … ii amintesc pe:
– Constantin Guguianu (deputat) cu sloganul: „Voteaza PSD + PC pentru padurea ta! Votezi pentru tine!” … nenea asta cu ochelari si trecut de 50 de ani (cred) vrea sa ne spuna ca daca iese el deputat defrisarile nu vor mai fi in floare in Vrancea. Bun asa! :>
– Tîlvăr Angel (deputat) care ne spune „ce vrea el pentru vranceni:

  – Salarii si pensii decente!
  – Acces egal la educatie de calitate!
  – Sprijin real pentru agricultori!
  – Conditii mai bune de viata pentru locuitorii satelor si oraselor!”

Ok…l-am inteles pe nenea asta cu mustata (de data asta fara ochelari) care ne vrea numai binele prin salarii, pensii, educatie, agricultura si conditii.
– Miron Mitrea (senator)…saracul baiat (de data aceasta si cu mustata si cu ochelari :)) ) vrea sa ne construiasca „AUTOSTRADA MOLDOVA: Bucuresti – Focsani – Bacau – Iasi” .. dansul de mai transmite un calduros: „Bazeaza-te pe mine”
Cam asta despre PSD + PC.
Mai sunt zeci de afise pe stalpi (al nu stiu carui pardid) cu sloganul: „EI cu EI, NOI cu VOI!” … slogan care cred ca ne-a dat pe spate pe toti. Astia sigur or sa iasa datorita sloganului lung si cu un inteles extraordinar de elevat.

Concluzie:
Daca mergem la vot vom avea de ales intre feţe si nume de mustaciosi cu ochelari care promit de toate fara sa faca si care ne indeamna sa ne bazam pe ei, vom vota zambareti mortuari si plictisiti fotogenici.
Pe scurt: N-avem ce vota!

P.S.: Mergeti la vot?

3 Comments

 1. ionutz 4 noiembrie 2008
 2. Cristian Florea 4 noiembrie 2008
 3. Carmen 4 noiembrie 2008

Leave a Reply