Vrancea pe Facebook

vrancea pe facebookAm stat o grămadă de timp la un click distanţă de Facebrands.ro, un tool tare interesant care măsoară diverse activităţi pe Facebook la nivel naţional. Dar, din lipsă de curiozitate (lucru rar întâlnit în cazul meu), tool-ul a rămas netestat o vreme.

Dan mi-a arătat despre ce-i vorba la AutoBlogmeet.

– Uite, eşti şi tu pe-aici, îmi zice.

Eu mai auzisem de Facebrands.ro în toată activitatea mea online, dar n-am avut niciodată curiozitatea să intru. Atunci când mi-a arătat Dan zona Vrancea, eu eram pe locul 10. Am urcat pe 9 de atunci. Mă bucur că, scanând puţin lista, am observat că sunt printre puţinii care au înregistrat creşteri ieri. Mă bucur şi că, dintre toţi cei cărora le creşte numărul de Like-uri, pagina mea a crescut cel mai mult.

E bine. Vreau să ajung primul. Nu ştiu cât va dura, dar asta vreau.

Am observat, tot datorită Facebrands, că Vrancea are 31.340 de utilizatori de Facebook (un număr imens, la care eu nu mă aşteptam), adică 1.04% din totalul utilizatorilor din România. Raportat la întreaga ţară, e loc şi de mai bine, dar nu ne plângem, totuşi.

Nişte statistici din judeţul vostru puteţi să ne daţi? Eventual unde se află pagina blogului vostru, sau cât de mult vă poate ajuta facebrands.ro în promovarea brandului. Până una-alta, eu mă mai joc pe site-ul lor.

Lasă un comentariu

8 comentarii

 • robbie 28 Aug 2011, ora 12:57

  nu stiu altii, dar eu tot nu am inteles inca rostul paginilor de Facebook pentru blogurile personale…

  • Florea Cristian 28 Aug 2011, ora 13:08

   Primul si cel mai important lucru ar fi faptul ca poate vrei un cont personal care sa nu se amestece cu ce faci tu pe blog. Pentru astfel de lucruri, exista paginile.

   Al doilea, aproape la fel de important, este ca Facebook iti limiteaza numarul de prieteni la 5000. In schimb, pe pagina poti avea Like-uri fara numar.

   Al treilea, mai putin important, dar tot pe-acolo, ar fi ca pagina poti s-o optimizezi altfel, omul poate sa-ti citeasca update-urile mai usor (nu trebuie sa-i dai tu accept la prietenie) si poti sa-ti faci un landing page customizat (adica daca omul n-a dat Like, dar intra pe pagina ta, sa il duca automat pe un tab cu un mesaj personalizat, cum am eu aici: http://www.facebook.com/floreacristian.ro?sk=app_4949752878).

   Iar exemplele pot continua, pentru ca sunt aplicatii facute special pentru FanPage-uri, chestii care nu se aplica si la profilele normale de pe Facebook.

 • Tudor 30 Aug 2011, ora 00:08

  Nu stiu de ce, dar mie imi place mai mult profilul Facebook.

  • Florea Cristian 30 Aug 2011, ora 00:52

   Intr-adevar, din unele puncte de vedere e mai ok profilul, mai ales ca selectezi tu cine sa-ti vada continutul si cine nu. Dar parerile sunt impartite. Depinde si ce vrei tu de la contul respectiv

 • Alexandra 30 Aug 2011, ora 15:28

  Am intrat si eu acum, de curiozitate…serios K-Flow e primul !? :/ nu-i de mirare odata ce trimite 100 de mass-uri pe zi…Grim sa te apuci si tu de trimis mass-uri :)) sa ajungi pe locul 1 ! :)) …

  • Florea Cristian 30 Aug 2011, ora 17:16

   Decat sa ajung in stilul asta pe 1, mai bine raman pe 9, serios :)) Nu vreau sa apar primul pentru ca mi-am stresat cunostintele sa dea Like. cine vrea da, cine nu, nu. In timp ce eu am +4 sau +5, K-Flow are -8 cand vine vorba de numarul de Like-uri. O fi din cauza ca la mine este cresterea naturala?

   • Alexandra 30 Aug 2011, ora 17:55

    Probabil…, Il cunosc pe baiat, e numai fite si figuri din generala, mare cantaret, in fine, asta e parerea mea. Ce stiu sigur e ca nu i-am dat add pe noul Id tocmai din cauza mass-urilor gen ” Buna poti sa-mi dai si mie un like la … ” .

   • Florea Cristian 31 Aug 2011, ora 12:18

    Si eu am auzit destule despre el. L-am si auzit cantand :D