Vreau ca update-urile de pe Twitter să fie şi pe Facebook

Şi eu am vrut asta. Problema era că nu credeam că e posibil. Practic, când aveam chef să trimit acelaşi update atât pe Twitter, cât şi pe Facebook, bifam ambele conturi în TweetDeck. Cum nu aveam chef de fiecare dată să bifez, sau uneori uitam, profilul de Facebook suferea de inactivitate, motiv pentru care m-am gândit dacă pot face în aşa fel încât să-mi leg cele două conturi, astfel încât atunci când scriu pe Twitter (că pe ăla oricum scriu), să apară şi pe Facebook.

Uimitor sau nu, se poate. Şi sunt necesare câteva click-uri şi cam atât. Aceasta este pagina aplicaţiei, iar de-aici totul e simplu. Câteva Accept-uri şi Allow-uri, iar conturile sunt legate.

Ce mai trebuie să ştiţi?

1. Reply-urile (alea cu @username în faţă) şi DM-urile de pe Twitter nu vor apărea pe Facebook. Asta ca să nu vă temeţi că cineva vă invadează intimitatea.

2. Poţi lega contul de Twitter şi la pagina de Facebook, nu neapărat la contul în sine. Eu am făcut asta, pentru că nu voiam să profite de informaţiile preţioase pe care le trimit pe Twitter decât cei care mi-au dat Like paginii de Facebook. Cei care mă au la prieteni, dar nu mi-au dat Like, n-au decât să rabde în singurătate.

De ce ai cupla cele două conturi?

1. Pentru că o informaţie, dacă ai trimis-o pe Twitter, însemană că merită să fie văzută de cât mai multă lume. De ce n-ai trimite-o şi pe Facebook?

2. Unele persoane au doar cont de Facebook, cum unele au doar cont de Twitter. Unii te au la prieteni pe Facebook, iar alţii nu-ţi dau follow pe Twitter. De ce să nu le prezinţi informaţia tuturor? Dacă nu le convine, s-o ignore, sau să-ţi dea „Unlike” paginii, dar la câte prostii primeşte fiecare pe pagina de „Noutăţi” a Facebook-ului, crezi că-l mai deranjează informaţia ta?

Aşadar, vă legaţi şi voi cele două profiluri ale reţelelor sociale? Dacă nu, de ce?

Lasă un comentariu

13 comentarii

 • i4ever 30 Dec 2010, ora 16:15

  Recomandare : Nu legati contul de YouTube cu cel de Facebook si de Twitter pentru ca vor aparea de doua ori update-urile pe Facebook.

  • Florea Cristian 30 Dec 2010, ora 16:43

   cu youtube e dubioasa treaba si enervanta. de ce ar vrea cineva sa stie la ce video ai dat tu like? mai ales ca te-apuca cate-o zi in care dai 200 de like-uri pe youtube. o ia lumea razna :))

   • i4ever 30 Dec 2010, ora 18:01

    Poti seta sa nu publice decat in anumite momente ( cand uploadezi , cand scrii un comentariu etc.)

   • Florea Cristian 30 Dec 2010, ora 18:56

    tot nu-mi surade ideea :))

 • A.Dragos 30 Dec 2010, ora 17:21

  Eu nu mi-am legat contul de Twitter la Facebook din mai multe motive. Pe Twitter scriu mai des, s-ar putea să deranjeze pe unii, pe Twitter e „public” diferit decât pe Facebook, şi subiectele discutate nu sunt identice pe ambele reţele.

  În schimb am opţiunea de a scrie pe Facebook din TweetDeck, şi atunci când vreau să dau şi pe FB dau direct din program. :)

  • Florea Cristian 30 Dec 2010, ora 18:57

   asa eram si eu, dar cand mi-am dat seama ca sunt foarte multe update-uri care vreau sa apara pe ambele retele, iar eu uitam sa bifez si facebook-ul, am zis ca e mai bine si mai usor sa le leg intre ele :D

 • Ruxandra 30 Dec 2010, ora 22:37

  Eu vreau sa ma inveti (daca vrei si ai timp) sa creez un wideget (bine, inainte cred ca ar trebui creata pagina pe facebook, dar nu stiu cum) cum ai tu in sidebar…
  Create an account or conectare to see what your friends like.

 • Alex Dima 31 Dec 2010, ora 10:05

  Eu am folosit cateva luni aceasta aplicatie insa in momentul in care profesorii cu cont de facebook imi atrageau atentia ca stau pe internet in timpul orelor, eu stand pe twitter, am renuntat.

  Vedeau absolut tot ce scriu, in special diriginta, si asa am preferat sa bifez eu ce vreau sa trimit. Plus ca unele mesaje pentru twitter nu erau potrivite pentru facebook sau nu ridicau interesul altor persoane.

 • Roby 1 Ian 2011, ora 18:07

  nenea Florea Cristina aka Grimcris cand ai timp lasa-mi un mail cu id`ul tau sau ceva,ca vreau sa vorbesc cu tine ;) mersi anticipat,bafta:D e buna aplicatia asta;)

  • Florea Cristian 2 Ian 2011, ora 10:33

   da-mi tu un mail si spune-mi despre ce-i vorba. poate problemele se pot rezolva si prin schimba de mail-uri, nu neaparat pe mess. nu de alta, dar eu nu folosesc foarte mult mess-ul.