Ce este YouTube Creator Mix și cum ajută creatorii de conținut

Dacă ești creator de conținut pe YouTube și-ți place să te uiți în statistici, probabil ai observat că în zona aia unde scrie ce trafic a venit din cadrul playlist-urilor, apare undeva și un Creator Mix. Sau, mă rog, scrie Mix și apoi numele tău.

În cazul meu, acest Mix aduce cele mai multe vizualizări de pe canal când sursa selectată sunt playlist-urile.

Ce este YouTube Creator Mix și cum ajută creatorii de conținut

Ei bine, acel Mix apare în statistici în zona de Playlists pentru că asta este: un playlist creat automat de YouTube pentru canalul tău, dar care este personalizat pentru fiecare privitor în parte.

Concret, dacă te uiți la mai multe clipuri de pe canalul meu, la un moment dat, în timp ce te uiți un clip oarecare pe YouTube, vei vedea în zona de Related și un playlist numit „Mix – Cristian Florea”, iar dacă dai click pe el o să vezi o listă de clipuri încărcate de mine pe canal, de care YouTube crede că ai putea fi interesat.

Partea faină e că acest Creator Mix se generează automat (deci tu, în calitate de creator de conținut sau de user nu trebuie să faci nimic pentru asta) și este personalizat pentru fiecare privitor în parte. Asta înseamnă că o să găsești în acel playlist clipuri selectate de YouTube pe baza istoricului tău de vizionare, deci vor fi clipuri utile doar ție și pe care nu le-ai văzut în trecut.

Cum te ajută YouTube Creator Mix dacă ești creator de conținut

Mi se pare o opțiune utilă pentru creatorii de conținut pentru că, oricât încercăm noi să facem playlist-uri tematice, ca să venim în întâmpinarea privitorilor noștri, nu vom putea niciodată să știm atât de bine preferințele oamenilor încât să includem într-un playlist ceva ce știm sigur că place majorității.

Spre exemplu, eu am făcut un playlist cu trucuri pentru iPhone, iPad, Apple Watch și alte produse Apple, dar unui privitor care e interesat doar de iPhone-uri nu-i trebuie toate clipurile de-acolo și de-aia playlist-ul Creator Mix s-ar putea să-l nimerească mai bine.

În plus, prin intermediul acestor playlist-uri generate automat, YouTube îi motivează pe privitori să vadă și mai multe clipuri de la tine, fără să piardă vremea să caute prin arhivă ca să găsească ceva ce e în interesul lor. Deci tu, pe termen lung, câștigi mai multe vizualizări la clipurile mai vechi.

În același timp, asta nu înseamnă că, dacă ești creator de conținut, va trebui să renunți de tot la a crea playlist-uri, pentru că playlist-urile create de tine pot fi accesate direct de pe canalul tău de cei care doresc să facă asta, iar acel Creator Mix apare doar anumitor privitori și doar din când în când.

În viitor, YouTube are de gând să arate playlist-urile de tip Creator Mix în mai multe locuri. Momentan, mie îmi apar doar atunci când mă uit de pe mobil sau de pe tabletă la clipuri și doar în zona de related content (ca în fotografia de mai jos), dar în viitor vor apărea și pe Homepage, ca să poată fi accesate mai ușor.

Ce este YouTube Creator Mix și cum ajută creatorii de conținut
Tags:

4 Comments

  1. Andrei 12 iunie 2020
  2. Corina Oltean 12 iunie 2020
    • Cristian Florea 16 iunie 2020

Leave a Reply