Peste 700 de antene 4G au fost instalate de Vodafone în ultimul an și jumătate în mediul rural

Mai mult de o antenă pe zi, dacă am presupune că au instalat antene în absolut fiecare zi a anului, cam așa ne iese statistica din titlu. De fapt, anunțul oficial sună cam așa:

În perioada martie 2020 – iunie 2021, Vodafone România a extins acoperirea rețelei mobile cu un număr de peste 700 de stații 4G, asigurând conectarea la servicii de voce și date mobile pentru aproximativ 150.000 de locuitori din 158 de localități din mediul rural. 

Mai mult, cei de la Vodafone au extins și rețeaua fixă de internet în cele mai izolate locuri ale țării, iar asta se traduce în internet prin fibră optică în 21.000 de gospodării din mediul rural.

În prezent, 96% din populația rurală din România are acces la servicii de voce și internet de la Vodafone România. Este un pas important pentru o lume mai conectată, dar și pentru o viață cu mai puține griji și cu mai multe oportunități.

Din cauza pandemiei, pentru anumiți copii din mediul rural școala online a fost un obstacol, pentru că nu aveau posibilitatea de a se conecta la internet ca să participe la cursuri. Unii dintre ei au fost nevoiți să parcurgă zilnic un drum de 10 kilometri ca să ajungă într-un loc unde funcționează internetul și să poată lua parte la cursuri.

Dar dincolo de accesul la internet, un câștig enorm îl reprezintă faptul că locuitorii din satele respective pot folosi acum fără probleme telefoanele mobile, iar copiii lor îi pot suna oricând să-i audă, să vadă ce mai fac și să le spună o vorbă bună.

Vodafone a făcut recent și un mini-documentar numit „Visuri împlinite acasă”, cu povestea unor familii din localități izolate din județul Mehedinți. Te invit să-l urmărești mai jos, ca să vezi cât de mult contează pentru acele familii faptul că acum au acces la servicii de voce și date direct de acasă, fără să fie nevoie să urce câte-un deal ca să aibă câteva liniuțe de semnal pe telefon.

Dincolo de avantajele aduse de posibilitatea de a comunica mai ușor, cred că o conexiune bună la internet ajută și la dezvoltarea copiilor și tinerilor de astăzi. Eu am învățat enorm prin simplul fapt că am avut acces la internet de mic și am putut să-mi cultiv și să-mi dezvolt pasiunile căutând răspunsuri la întrebările pe care le aveam. Iar acum am transformat această pasiunea pentru mediul online într-o meserie și cred că toți copiii de astăzi trebuie să aibă această oportunitate, indiferent de satul sau orașul în care locuiesc.

Peste 700 de antene 4G au fost instalate de Vodafone în ultimul an și jumătate în mediul rural 1 | Cristian Florea

Leave a Reply