S-a lansat prima aplicație mobilă pentru adulții bolnavi de cancer din România

Despre Asociația Little People v-am mai povestit după ce am făcut, în trecut, o vizită într-o Secție de Oncologie pentru copii pe care au renovat-o. Tot ei au făcut acum câțiva ani și aplicația „Leul Curajos”, care-i ajută pe copiii bolnavi de cancer să înțeleagă mai bine boala și să le explice mai ușor medicilor ce îi doare.

În ceea ce-i privește pe adulți, izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă aceștia atunci când au de înfruntat un diagnostic precum cancerul. Asociația Little People a observat această problemă și făcut, împreună cu Lidl, prima aplicație mobilă concepută pentru a crea conexiuni între tinerii adulți care se luptă cu diferite forme de cancer.

Inițiativa mi se pare grozavă pentru că le oferă adulților bolnavi de cancer un mediu în care pot comunica cu oameni care au trecut prin aceleași greutăți ca ale lor. Se pot susține unii pe alții, pot găsi împreună soluții la dilemele pe care le au și-și pot face prieteni în rândul oamenilor care-i înțeleg cel mai bine.

Aplicația este disponibilă tuturor tinerilor adulți afectați de cancer din toate centrele de tratament din țară, iar acum e foarte important ca informațiile despre existența acesteia să ajungă la un număr cât mai mare de oameni, pentru a le oferi șansa de a vedea că nu sunt singuri în această luptă, că există și alți adulți cu aceleași probleme ca ale lor și că acum au un spațiu virtual, securizat, făcut special pentru ei.

Aplicația se numește VIA – Împreună. Ea este gratuită, este disponibilă atât iOS, cât și pentru Android și poate fi descărcată de aici pentru iPhone și de aici pentru smartphone-urile cu Android.

Hai să facem în așa fel încât informațiile despre aplicație să ajungă la cât mai mulți oameni care ar putea beneficia de ea.

Leave a Reply