Apple Pay România: Cum activezi Apple Pay pe iPhone, Apple Watch și MacBook

Deși am crezut că va fi nevoie să așteptăm până în toamnă, ziua de azi a venit cu o veste bună: Apple Pay s-a lansat oficial în România.

Ce înseamnă asta?

Că dacă ești utilizator de iPhone care se deblochează prin amprentă (exceptând iPhone 5S) sau care se deblochează prin Face ID (scanându-ți fața), poți plăti la magazin cu telefonul, fără să fii nevoit să mai scoți cardul.

Cum activezi serviciul Apple Pay pe iPhone

Deschide aplicația Wallet de pe iPhone și apasă pe butonul Plus din colțul din dreapta-sus. Îți va apărea o listă cu băncile disponibile pentru Apple Pay în România, apoi va trebui să adaugi datele cardului în aplicație.

Apple Pay e disponibil în România pentru următoarele bănci sau servicii bancare: Banca Transilvania, Edenred, ING, Monese, Orange Money, Revolut și UniCredit Bank.

După ce ai adăugat cardul, vei putea plăti cu telefonul la orice POS care acceptă plata contactless.

Cum plătești folosind Apple Pay pe iPhone

Dacă ai iPhone X sau mai nou, în momentul în care vrei să plătești, va trebui să apeși de două ori pe butonul din dreapta (cel care deschide ecranul) la iPhone, ca în fotografia de mai jos:

Apple Pay România: Cum activezi Apple Pay pe iPhone, Apple Watch și MacBook 1 | Cristian Florea

Dacă ai iPhone SE, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus 7, 7 Plus, 8 sau 8 Plus, trebuie să apeși de două ori pe butonul de amprentă pentru a se activa Apple Pay.

Va apărea pe ecran cardul cu care urmează să plătești, apoi va trebui să apropii telefonul de POS. Și gata, plata a fost făcută.

Cum activezi Apple Pay pe Apple Watch

Dacă deții un Apple Watch, poți activa și plata cu ajutorul ceasului. E de-ajuns să deschizi aplicația Watch de pe iPhone și vei găsi acolo butonul „Wallet & Apple Pay”. Introduci cardul așa cum ai făcut-o și pe iPhone și gata.

Cum folosești Apple Pay pe Apple Watch

Dacă vei dori să plătești folosind ceasul, va trebui să apeși de două ori pe butonul lateral al ceasului (acela mai lat), apoi vei apropia ceasul de POS și se va efectua plata.

Apple Pay România: Cum activezi Apple Pay pe iPhone, Apple Watch și MacBook 3 | Cristian Florea

Am plătit azi deja de vreo 3 ori cu ceasul la care am adăugat cardul Revolut, deci totul funcționează așa cum ar trebui.

Cum activezi Apple Pay pe MacBook

Înainte de toate trebuie să știi faptul că poți activa Apple Pay doar pe MacBook-urile din 2012 sau mai noi care au funcția de Touch Id, adică acea amprentă plasată în colțul din dreapta-sus al tastaturii.

Ca să activezi Apple Pay pe MacBook va trebui înainte de toate să ai activat Apple Pay pe iPhone sau Apple Watch. După ce ai făcut asta, mergi pe MacBook la Settings (Preferințe Sistem) – Wallet și Apple Pay și apasă pe butonul Plus.

Îți vor fi recunoscute automat cardurile pe care le ai adăugate deja pe iPhone sau Apple Watch și vei fi întrebat dacă dorești să le adaugi pe acelea și pe MacBook. Urmezi pașii și gata: poți face cumpărături online plătind cu Apple Pay de pe laptop.

Apple Pay România: Cum activezi Apple Pay pe iPhone, Apple Watch și MacBook 5 | Cristian Florea

Detalii despre cum să plătești folosind Apple Pay găsești și pe site-ul oficial Apple.

2 Comments

  1. Dan 27 iunie 2019
    • Cristian Florea 28 iunie 2019

Leave a Reply