2000 de biciclete Pegas pot fi închiriate în București cu ajutorul unei aplicații mobile

Săptămâna trecută, Pegas și BCR au lansat în București un sistem smart de bike sharing, care îți dă ocazia de a închiria biciclete cu ajutorul unei aplicații mobile. Pentru început, au pregătit 2000 de biciclete care pot fi închiriate cu ajutorul aplicației și le-au împrăștiat peste tot prin oraș. biciclete pegas de inchiriat

În ziua lansării am văzut o bicicletă chiar la mine în cartier, pe un trotuar din Pantelimon, așteptându-și pedalatorul. :D A doua zi, chiar în parcarea de biciclete de la Kaufland-ul din imagine am văzut că mai sunt 5 biciclete în așteptare.

Din punctul meu de vedere, sistemul are trei avantaje mari:

  1. faptul că poți închiria bicicleta folosind o aplicație de pe smartphone la care legi cardul propriu, fără să fie nevoie să-ți cumperi un card special pentru închirieri (așa cum e la sistemele de închiriere deja existente pe piață);
  2. faptul că nu există stații de parcare fixe, adică acele locuri special amenajate unde să fii nevoit să lași bicicleta după ce-ți termini treaba cu ea. Dar există niște spații numite parcări virtuale. Practic, sunt niște zone din București unde ar trebui lăsată bicicleta, astfel încât să o poată folosi și alții fără să fie nevoiți să meargă prea mult printre străduțe.
  3. faptul că poți rezerva o bicicletă din timp, ca să fii sigur că o găsești acolo în momentul în care ai nevoie de ea, să fii sigur că nu o ia altcineva înainte.

Aplicația cu care închiriezi aceste biciclete se numește Ape Rider și este disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android.

În momentul în care îți faci cont, aplicația va bloca suma de 69 de lei de pe cardul tău, reprezentând o taxă de garanție pentru eventualele daune, urmând ca taxa să fie restituită în momentul în care renunți la aplicație. În același timp, închirierea unei biciclete se taxează cu 1.9 lei la fiecare jumătate de oră. Un preț infim pentru mobilitatea urbană, dacă mă întrebați pe mine.

O să închiriez și eu o bicicletă zilele următoare, să testez sistemul în adevăratul sens al cuvântului (nu doar uitându-mă prin aplicație) și o să vă spun cum mi se pare. :D Până atunci, puteți citi mai multe detalii despre sistemul Ape Rider aici.

Tags:

3 Comments

  1. Gabriela 19 mai 2018
    • Cristian Florea 21 mai 2018
  2. Matei Ionuț Bogdan 28 august 2018

Leave a Reply