Bloggerul de umplutură

Simţeam nevoia să scriu aşa ceva. Dacă tot am promis că de la anul n-am să mai fac mişto de o anumită categorie de bloggeri, trebuia să-i caracterizez cumva. Ca pentru ultima dată.

La sfârşit de an am impresia că o să fiu înjurat peste măsură pentru articolul ăsta. Mulţi vă veţi regăsi printre rânduri, dar asta nu înseamnă neapărat că sunteţi degeaba în blogosferă. Poate doar mai clacaţi din când în când, ceea ce uneori se scuză. Totodată, vreau să vă spun că nimeni nu-i perfect, nici măcar eu, deci nu accept comentarii gen: „bine că eşti tu mai bun” sau „uită-te la tine şi apoi spune de alţii”. Pănâ la urmă, e problema mea ce scriu pe blog, nu? Şi nimeni nu te obligă să intri şi să citeşti, cum nici pe mine nu mă obligă nimeni să intru să citesc la tine. Dar tu ai pretenţia de blogger de top, eu nu. X-ul e în dreapta sus dacă ai pierdut harta.

Bloggerul de umplutură, cum îi zic eu, iese în evidenţă prin greşeli realizate de o masă de oameni bloggeri. Cazuri singulare nu există. Sau dacă sunt, nu le voi discuta eu. 22minutes îmi spunea cândva că am o problemă serioasă cu bloggerii ăştia şi că ar trebui s-o las mai moale, iar A.Dragos mi-a dat ideea de a scrie cu hashtag-ul #predictii atunci când anunţ un nou trend al zilei pe twitter. Nici nu ştiam pe cine să mai cred. Până la urmă am urmat sfatul lui Dragos. Dar liniştiţi-vă că de la anul, tagul #predictii va dispărea complet din vocabularul meu.

noul logo Google – şi voi aţi observat asta, nu? Unii au o plăcere imensă când crează un nou articol pentru că Google şi-a schimbat logo-ul. De parcă scopul tău în viaţă, până la sfârşitul sfârşitului ar fi să anunţi toată ţara că de dimineaţă ai intrat pe Google (cu toate că nu eşti singurul care a făcut-o) şi ai văzut cum şi-a schimbat marele motor de căutare logo-ul. Apoi, copiezi 5 rânduri de pe Wikipedia şi gata articolul.

ştiri în premieră – cum moartea lui Michael Jackson a apărut pe toate blogurile, cum alegerile au invadat toate site-urile şi cum picarea guvernului Boc a adus lacrimi în rândul tuturor cititorilor, observăm că tocmai am făcut cunoştinţă cu bloggerul jurnalist, al cărui ziar zilnic este blogul personal. De parcă scopul tău în viaţă, până la sfârşitul sfârşitului, ar fi să anunţi toată ţara că de dimineaţă ai intrat pe realitateatv.net (cu toate că dacă am chef de ştiri pot intra şi eu) şi ai văzut cel mai mişto headline, după care ai simţit nevoia să ne anunţi şi pe noi ştirile.
* în categoria asta intră şi melodiile, videoclipurile sau albumele nou apărute despre care scrie jumătate de blogosferă

ai fost la… – oriunde ai fi fost, te înţeleg dacă vrei să ne povesteşti şi nouă. Că na, a fost distracţie, porceală, cum zic unii şi chiar te-ai simţit foarte bine. Dar când incepi să-mi prezinţi participanţii la eveniment, mă omori omule, mai ales când e vorba de oameni din offline. Dacă începi să-mi spui că ai fost cu Safta, Vasilic şi mai-ştiu-eu-cine în Mall, n-ai rezolvat nimic. Atât Safta cât şi Vasilic n-au bloguri, de twitter nici n-au auzit şi deabia intră pe mess prin Dial-Up după opt seara pentru că netul e mai ieftin. Deci cum pot afla eu cine sunt ei? Globul de cristal s-a spart. Nu era mai uşor să-mi zici că ai fost cu doi prieteni? Bun! Cu asta o mai dregi tu, dar crezi că mă interesează ce ţi-ai luat tu din Mall? De parcă scopul tău în viaţă, până la sfârşitul sfârşitului, ar fi să anunţi toată ţara că de dimineaţă ai fost la Mall şi ţi-ai luat o pereche de tenişi care au costat…

am revenit – pe bune? Urăsc bloggerii care fac un articol special pentru a spune că au revenit, în forţă, în blogosferă. Unii spun cum că le-ar fi fost căzut netul, alţii că au fost plecaţi de acasă cu familia şi ceilalţi cum câinele a mâncat tema, iar accesul la internet a fost interzis. Chiar nu-mi pasă, sincer. Anunţi că te-ai întors, bine. Dar dacă vedeam un articol nou, după multe zile de pauză, pe blogul tău, chiar nu-mi dădeam seama că acum ai net? Înţeleg că vrei să-ţi justifici absenţa, dar e aiurea ca din 20 de articole câte ai, în 5 dintre ele să revii. De parcă scopul tău în viaţă, până la sfârşitul sfârşitului, ar fi să anunţi toată ţara că deabia de dimineaţă te-a lăsat maică-ta la PC.

Cred că ar mai fi o grămadă de comentat pe tema asta, dar mă întind deja prea mult. Mai aveţi de adăugat?

Lasă un comentariu

39 comentarii

 • Preoteasa 29 Dec 2009, ora 22:41

  „Totodată, vreau să vă spun că nimeni nu-i perfect, nici măcar eu, deci nu accept comentarii gen: „bine că eşti tu mai bun” sau „uită-te la tine şi apoi spune de alţii”. Pănâ la urmă, e problema mea ce scriu pe blog, nu?”

  Ok, e problema lor ce scriu pe blog. Nu trebuie sa ai ceva cu ei, nu te afecteaza cu nimic pe tine articolele lor despre noul logo Google. Intelegi ideea?

  • Grim_Cris 29 Dec 2009, ora 22:48

   @Preoteasa, am completat. diferenta dintre mine si ei este ca ei vor sa fie bloggeri A-list. cu asemenea articole, nu vor reusi niciodata.

   Si cred ca ma afecteaza. Cand vine unu’ cu pretentia sa-l bag in reader ca cica scrie bine, uite motivul pentru care nu-l bag. Apoi se supara. Intelegi ideea?

 • andrei 29 Dec 2009, ora 22:48

  Mi-a plăcut articolul şi mă bucur să constat că blogurile pe care le urmăresc nu „păcătuiesc” sub acest aspect. S-ar putea să conteze şi inspiraţia celui care alege ce anume să citească, că doar din atâtea bloguri… avem de unde alege.

  Cât priveşte revenirile sau poate mai degrabă „reveriile” blogosferice, ele n-ar însemna nimic fără acele anunţuri de retragere, de parcă întreaga generaţie „de aur” ar părăsi blogosfera, lăsând în urmă… nimicul. Însă fiecare e liber să scrie despre ce vrea şi nu cred că aici o problemă. Spam-ul, articolele copiate (uneori cu neruşinare)… asta ar trebui să ne dea de gândit.

  • Grim_Cris 29 Dec 2009, ora 22:53

   @andrei, Spam-ul si articolele copiate nu se vor opri niciodata. Toti vor avea impresia ca succesul se ascunde in spatele lor. Desi niciodata nu e asa.

   Cel putin din ce zic eu aici unii pot invata cate ceva. Poate or sa spuna: „ma, o fi Grim ăsta asa prost, dar daca andrei e de acord cu el, nu e chiar prost degeaba. ia sa renunt eu la articolele de umplutura”. si asa se „spovedesc”

 • Mihai 29 Dec 2009, ora 22:15

  Era ceva dacă publicai articolul ăsta în noaptea de revelion..Să fie ultima dată când zici asta în 2009..Apropo, de ce ai promis asta? Nu mai bine faci ca politicienii și uiți? :d ?

  • Grim_Cris 29 Dec 2009, ora 22:22

   @Mihai, ei .. aşa, cică vreau să fiu mai bun de la anul. sau măcar să pară că sunt mai bun, iar când văd un blogger din ăsta să mă bucur singur de el.

   Si nu, nu fac asemeni politicienilor :))

 • Preoteasa 29 Dec 2009, ora 23:18

  Uite, ideea e ca fiecare scrie ce vrea pe blog. Ca respectivul e fraier si scrie articole de genul celor enuntate de tine, e problema lui. Oricum, nimeni nu o sa-l vada bine, exceptand comunitatea din care face parte, cea a bloggerilor asemanatori lui.

  Ok, vine la tine cu un blog fara sens, vrea link exchange, iar tu il refuzi. El se supara, am inteles. Cu ce te afecteaza pe tine asta? Te framanta ideea ca ai demoralizat un blogger din categoria respectiva?

  • Grim_Cris 29 Dec 2009, ora 23:22

   @Preoteasa, nu neaparat. dar in toata comunitatea aia din care face el parte as putea fi vazut rau din cauza asta. o sa spuna ca Grim e un increzut care face exchange-uri doar paid sau mai stiu-eu-cum. iar toti aia ii cred lui bazaconiile.

   si nu stiu daca vreau sa am o prestatie proasta intr-o comunitate, fie ea cat de mica si nesemnificativa

 • Lungu Alin 29 Dec 2009, ora 22:24

  Pana la urma fiecare scrie ce vrea, nu ?

  • Grim_Cris 29 Dec 2009, ora 22:49

   @Lungu Alin, da, scrii ce vrei. dar sa n-ai pretentia (si aici nu vorbesc de tine, generalizez) sa te citesc sau sa fii ditamai bloggerul cu articole de genul celor prezentate mai sus

 • A.Dragos 30 Dec 2009, ora 00:00

  Sunt multi de astia pentru care stirile „e” viata lor, tampiti si punct.

  Cum sa iei o stire si sa dai copy paste pe blog la tine si sa astepti sa prinda bine ? geez

  Sunt multi de astia, dar se vede ca incet incet, isi sterg blogurile.

  • Grim_Cris 30 Dec 2009, ora 11:25

   @A.Dragos, dispar pentru ca isi dau seama ca banii din blogging nu se fac peste noapte. si, in niciun caz, nu se fac din stiri copiate

 • Perfu 30 Dec 2009, ora 02:09

  @andrei – Ar trebui sa iti revezi blogul si mai apoi sa vorbesti despre spam !

  Acuzi spamul , dar il practici . Cum vine asta ?

 • andrei 30 Dec 2009, ora 02:32

  @Perfu
  Ne cunoaştem ? Am discutat vreodată… pe blogul tău sau al meu ? Ţi-am trimis vreun mesaj ?

  Te rog frumos, nu încurca borcanele.

 • Crok 30 Dec 2009, ora 08:49

  ai dreptate.Nu ai de ce sa fii injurat pentru ca asa este.Si eu mor pe cei care se lasa 1-2 saptamani de blog,apoi fac un articol ca au revenit! pai ala e articol?ce ar vrea sa scriem? Bine ai revenit? :-/

 • seoslayer 30 Dec 2009, ora 10:12

  nu stiu altii cum sunt…dar mie mi se pare comic tot ce ai scris…:P
  sau „scopul tău în viaţă, până la sfârşitul sfârşitului, ar fi să” ne faci sa zambim de dimineatza?

  • Grim_Cris 30 Dec 2009, ora 11:17

   @seoslayer, daca ai citit articolul dimineata, da, va fac sa zambiti dimineata :)) eu am scris asta aseara, ca pentru glumita de seara

 • B 30 Dec 2009, ora 11:45

  Jalnic articol.

  Nu ma regasesc nicaieri. Speram sa fiu prezent la cel putin 75% dintre puncte.

  Damn it, Grim. Ma faci sa ma simt degeaba :(

  • Grim_Cris 30 Dec 2009, ora 12:23

   @B, degeaba erai daca te regaseai in 100% din articol. asa, ai motive de bucurie

 • Dexter 30 Dec 2009, ora 12:00

  Offtopic: tagurile de la articol in Chrome se vad aiurea……

  • Grim_Cris 30 Dec 2009, ora 12:23

   @Dexter, merci! am sa repar azi

 • seoslayer 30 Dec 2009, ora 12:01

  poi eu dimineatza ma uit sa vad daca ai mai scris ceva;)…

 • PanTeraS 30 Dec 2009, ora 13:22

  Grim: Cum ai zis si tu, toti scriu ce vor pe bloguri, daca nu iti/va place x-ul e sus in dreapta!

 • Perfu 30 Dec 2009, ora 14:16

  @Andrei – Ce repede incerci sa scapi de acuzatii. Mane nu e nici o rusine sa te ascunzi ca practici seo spam-ul . Eu am recunoscut ca practic arta , nu am de ce sa ma feresc ca tine ;)

  Dar numai acuza o arta pe care o practici , atata am avut de zis . La multi ani

 • bampi 30 Dec 2009, ora 14:21

  Apreciez ce-ai scris si sunt intrutotul de acord cu tine… insa… ideea e simpla.. blogul ar trebui sa fie fun, sa fie distractiv, sa scrii ce-ti trece prin cap… unii habar n-au ce e bloggingul de fapt, altii inca invata… depinde ce vrea sa faca cu blogul… poate unul se simte bine ca scrie cate un articol pe zi si il citesc doi insi.. e destul de greu sa tragi o concluzie generala… Sfaturile tale sunt utile pentru cei care vor sa devina bloggeri adevarati si sa obtina ceva… pentru cineva care efectiv se relaxeaza scriind un articol slab nu cred ca e o solutie. Am senzatia ca toata chestia asta cu blogurile aduce a competitie, care e mai bun, care are mai multe comentarii, mai multi vizitatori… nu stiu daca asta e neaparat sensul de urmat pentru toata lumea

 • MidSuMmEr NiGhT's DrEaM 30 Dec 2009, ora 14:21

  Pana la urma fiecare scrie ce vrea,dar mare dreptate iti dau.Adica sunt unii care se cred mari si tari sau care si-au facut blog doar ca asa „e la moda”(imi aminteste de personaje necioplite a lui Alecsandri din volumul „Chiritele”).Eu una mi-am facut blog ca sa scriu cand simt eu,cand ma apuca nu sa fie un blog de succes.Nu,nu ma astept la asta.Eu scriu ca sa vad peste 10-20 de ani „uite ma ce aberatii scriam”:)

 • bampi 30 Dec 2009, ora 14:22

  @MidSuMmEr: bine zis, uite in sfarsit o parere realista

 • SeAcRoNnN 30 Dec 2009, ora 17:19

  Daca numai despre asta scri,chiar esti de umplutura,dar daca bagi subiecte mai…diferite/originale e bine, totusi e jurnal online…

 • john 30 Dec 2009, ora 22:17

  Esti cu putinta a face misto?!

  • Grim_Cris 30 Dec 2009, ora 22:54

   @john, ăăă .. da :-:

 • hime 30 Dec 2009, ora 22:42

  Ai uitat sa-i mentionezi pe cei care posteaza doar clipuri youtube !!!!

  • Grim_Cris 30 Dec 2009, ora 22:52

   @hime, deaia v-am lasat pe voi sa completati :D merci!

 • AlexDimaPhoto 31 Dec 2009, ora 01:05

  Da. Chiar acum am citit un articol al unui stimat bloger care a scris 3 cuvinte la un articol. La multi ani. Unii oameni chiar muncesc si totusi uite ca prind articole de 1-2 randuri…

  • Grim_Cris 31 Dec 2009, ora 09:04

   @AlexDimaPhoto, multumesc! La multi ani si tie!

 • FLN 31 Dec 2009, ora 12:52

  Grim acele articole sunt scrise de copii de 14 ani care nu au ideei si nu au nicio imagine in ceea ce priveste viata de blogger.
  Ei scriu doar de a mai avea un articol pe blog.

 • Ndrey 1 Ian 2010, ora 18:38

  @Preoteasa, tu vorbesti baiete? Intr-un timp aveai numai articole am revenit am revenit, erau vreo 3 articole consecutive de acest gen pe o singura pagina :))

  • Grim_Cris 1 Ian 2010, ora 18:42

   acum inteleg eu de ce nu si-a pus preoteasa link peste nume :-?

 • tudy 2 Ian 2010, ora 00:27

  Sunt de acord cu tine in afara de „ai fost la…”.
  Acolo pui nume de prieteni, pentru a fi mai aproape de cititor.
  Dar prima data trebuie sa „ii faci cunostinta”. Ceva de genu’:

  „Am fost cu Vasilache in Mall. Vasilache e un vecin de la mine din scara. Il cunosc de o viata”.

  I-ai facut cunostinta, poti sa povestesti despre „Vasilache” si in urmatoarele postari de pe blog.

  • Grim_Cris 2 Ian 2010, ora 09:29

   @tudy, da, daca il prezinti pe Vasilache, se scuza.

   In plus, una e sa spui ca ai fost in mall si alta e sa povestesti zi de zi ce-ai facut. Devine enervant la un moment dat