Încep vremurile camerelor video inteligente atașate la electrocasnice

Avem de mulți ani printre noi camere video atașate produselor de zi cu zi. Frigiderele cu camere încorporate există de mult timp și-ți pot arăta ce mâncare ai în frigider, ca să nu mai deschizi ușa de fiecare dată. Și cuptoare cu camere încoroporate există, ca să poți vedea de pe telefon cum arată mâncarea, să nu mai mergi până în bucătărie degeaba.

Astea sunt doar câteva exemple de bază care, așa cum ziceam, sunt deja de ceva timp printre noi, dar în ultimele luni au început să apară pe electrocasnicele obișnuite și camere video cu Inteligență Artificială, care fac mai mult decât să-ți arate pe telefon ce văd ele, ci reușesc să și interpreteze lucrurile văzute și să ia decizii pornind de la acele interpretări.

Spre exemplu:

  • acum câteva zile, la IFA Berlin, Miele a anunțat că lansează un cuptor cu cameră HD în el care înțelege felul în care arată mâncarea pe care o pui acolo și setează programul de coacere știind ce urmează să gătești. Singura ta intervenție va fi cea de confirmare, ca să se asigure că a înțeles bine ce mâncare vrei tu să faci acolo. Detalii.
  • Philips a lansat o stație de călcat inteligentă. Singura stație care știe ce calci. Practic, în vârful fierului de călcat se află o cameră cu inteligență artificială, iar temperatura din fier e setată în funcție de ceea ce vede acea cameră că urmează să calci. Detalii.

Iar ăsta e doar începutul. Spre exemplu, aspiratoarele inteligente știu de mult timp să scaneze camere și să ocolească obiecte, dar deja apar aspiratoare care scanează în detaliu casa (nu doar podeaua ei) și îți permit să le zici să meargă și să curețe sub masa din bucătărie, spre exemplu, sau pe lângă fotoliul din sufragerie, pentru că ele deja încep să identifice diferența dintre o masă și un fotoliu.

Urmează o perioadă foarte interesantă pentru produsele din zona smart home. 😁

Încep vremurile camerelor video inteligente atașate la electrocasnice

Leave a Reply