Ce-ai putea să faci vara asta

Sunt oameni care, pe lângă plecatul la mare sau la munte, îşi programează în mijlocul verii o săptămână de Festival de Teatru. Anul acesta vreau să-ţi recomand şi ţie acest lucru.

De Ideo Ideis am aflat în luna martie a acestui an. Mi-a părut rău că un Festival atât de frumos a ajuns la urechile mele abia la a 8-a ediţie. Totuşi, vorba „mai bine mai târziu decât niciodată” se aplică fără probleme în contextul de faţă.

Ce este Ideo Ideis?

Este un Festival Naţional de Teatru Tânăr desfăşurat în fiecare an la Alexandria. Evenimentul este dedicat procesului de educare alternativă în rândul liceenilor.

Mai pe înţelesul tuturor, trupe de teatru din liceele din ţară îşi înscriu proiectele în cadrul Festivalului şi, dacă sunt acceptate, vor petrece o săptămână la Alexandria. Acolo vor participa la workshopuri susţinute de actori celebri şi vor vedea tot felul de piese de teatru. Nu în ultimul rând, se va organiza o competiţie între toate trupele de liceu prezente la Alexandria, iar un juriu va desemna cea mai bună punere în scenă.

Ideo Ideis în 2013

În acest an, Festivalul a fost creat pe baza conceptului „E despre tine”, asta după ce unul dintre participanţi a zis că el revine în fiecare an în Alexandria pentru că simte că acele zile petrecute acolo sunt despre el şi despre toţi ceilalţi oameni care aleg să facă asta.

Spotul de prezentare îl are în prim-plan pe Marcel Iureş.

Festivalul, în acest an, se desfăşoară între 8 şi 16 august, iar competiţia dintre echipele liceenilor începe pe 13 august. Programul complet îl găseşti aici.

Hai, cu cine mă văd la Alexandria?

Ideo Ideis este un proiect finanţat de A.F.C.N, realizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului şi sprijinit de Memo Plus ca parte din proiectul „Români frumoşi”. Evenimentul și-a găsit prieteni la Volksbank, Rinf, Millefiori, Illy, H&M, TelDrum, Pro Invest, EuroCar, Aurelian Săndulescu și SC Brain SRL.

Parteneri: Primăria Municipiului Alexandria, Indygen, BORȚUN•OLTEANU, FITS, UNATC, Godot Café-Teatru, Muzeul Județean Teleorman, Societal, WeAreHere, Conciato, Focus pe Germană, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, Catalactica, Consiliul Județean Teleorman, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Teleorman.

Tags:

6 Comments

  1. Carmen 6 august 2013
  2. Ciprian 6 august 2013
  3. Protha 10 august 2013

Leave a Reply