Cine-i românul care vrea să meargă până în Thailanda cu o maşină cu trei roţi

tuk tuk - masina cu trei rotiPrin anii 2000, când purtam cu mândrie vârsta de 7 ani, ţin minte că la magazinul din faţa blocului meu venea zilnic câte-o maşină cu trei roţi ca să aducă pâine. Toţi râdeam de ea, pentru că ni se părea tare ciudată, iar şoferul întotdeauna se încăpăţâna să nu lase maşina pe stradă, ci s-o urce pe bordură şi să o parcheze fix la intrarea în magazin. Bordura era destul de înaltă, iar noi aveam întotdeauna emoţii, crezând c-o să se răstoare. Într-o zi chiar s-a întâmplat, dar fiind o maşină atât de mică, omul a ridicat-o singur pe roţi şi de-atunci n-a mai urcat bordura. Nu-mi mai amintesc dacă s-a stricat ceva la ea sau nu, dar ştiu sigur că toţi vecinii s-au strâns să vadă ce se întâmplă.

Mult mai târziu am aflat că sunt nişte maşini cu trei roţi care se cheamă Tuk-Tuk, iar şi mai târziu am aflat că în blogosfera românească e un nebun care vrea să conducă aşa ceva până în Thailanda.

Doamnelor şi domnilor, vi-l prezint pe Bogdan Dăscălescu, omul care în 2011 a construit împreună cu nişte amici o plută şi apoi au navigat timp de 2 săptămâni pe Mureş pe ea. Tot el a fost cu autostopul până la Oktoberfest (în Germania) şi, tot cu autostopul, în Norvegia, să vadă Aurora Boreală. El a câştigat şi-o campanie la Heineken în urma căreia au ieşit nişte filmuleţe pline de aventură. Principiul pe care funcţionează e că nu trebuie să treacă niciun an fără o nouă aventură.

Anul acesta, spre exemplu, vrea să-şi cumpere un Tuk-Tuk şi să meargă cu el până în Thailanda. A pus la punct şi-o prezentare a aventurii lui, în care spune ce are de gând să facă şi de ce are nevoie. Acceptă orice fel de ajutor, pentru că e incredibil de greu să plece fără ajutor în aventura asta. Acuma, că-i un share, că-s lucruri de pe lista propusă de el sau că-s date de contact către diverse firme care ar putea fi interesate de o colaborare, tot ajutor se numeşte, atât timp cât îl facem pe Bogdan să fie mai aproape de realizarea obiectivelor pe care şi le-a propus.

De unde a pornit ideea cu Tuk-Tuk-ul poţi citi şi aici. Go, go, Bogdan!

Leave a Reply