Acum poți salva ciorne pe Instagram, ca să le publici mai târziu

Așteptam de vreo doi ani opțiunea pe care Instagram a anunțat-o acum două zile: posibilitatea de a salva ca ciornă anumite postări, ca să-ți fie mai ușor să le publici mai târziu. Știu că pentru unii Instagramul e despre lucrurile pe care le faci acum sau locurile în care te afli în acest moment, dar pentru mine nu e chiar așa. Eu public destul de des pe Instagram fotografii făcute cu o săptămână, o lună sau un an înainte, pentru că mi se pare că pentru cei care au răbdare să urmărească ce fac eu acolo nu contează locul în care mă aflu, ci e important cât de bun este conținutul pe care-l urc pe platformă.

Așa cum spuneam, așteptam această opțiune, tocmai pentru a-mi fi mai ușor să pregătesc mai multe postări când am niște timp la dispoziție, iar în zilele în care n-am timp să urc nimic acolo, să pot folosi postările salvate deja.

Ca să salvezi o ciornă pe Instagram, e de-ajuns să deschizi sau să faci o fotografie, apoi să-i adaugi o descriere, o locație sau un filtru și apoi să apeși pe săgeata din stânga-sus, ca și cum ai vrea să te duci la pagina anterioară. Când o să apeși pe acea săgeată, Instagram te va întreba dacă vrei să salvezi acea postare ca ciornă. Dacă o salvezi, vei observa că la următoarea încercare de a publica ceva pe Instagram, vei avea la îndemână o listă cu toate postările salvate ca schițe. Am făcut și niște print screen-uri ajutătoare, dar e o opțiune extrem de intuitivă și sunt sigur că vei reuși și fără ele să-ți dai seama cum funcționează.

Leave a Reply