Cum ai reacționa dacă te-ar ruga un copil din parc să-l ajuți la teme?

Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie a făcut un experiment social într-un parc. A rugat un copil să-i întrebe pe trecători dacă sunt dispuși să-l ajute la teme. Câțiva au refuzat, dar au fost și câțiva care și-au răpit câteva minute din timpul lor pentru a oferi o mână de ajutor. A ieșit un clip excelent, pe care te invit să-l vezi mai jos:

Cât valorează timpul oferit educației unui copil?

Cât valorează timpul oferit educației unui copil?

#NOeducation #NOfuture

Posted by Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie on Monday, July 18, 2016

Clipul de mai sus mi-a amintit de o întâmplare. Când eram mic (cam de vârsta fetiței din clip), după ce terminam orele de la școală, mergeam la mama la serviciu și-mi făceam temele acolo, pe un colț de masă, în timp ce toată lumea muncea în jurul meu. Nu aveam nevoie de ajutor la teme și puteam foarte bine să merg acasă să le fac, dar cred că voiam să am siguranța că pot întreba pe cineva cum să rezolv un anumit exercițiu dacă nu mă descurcam sau să am certitudinea că urmărește cineva ce fac.

De Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie nu știam până de curând, dar mi se pare foarte fain ce fac. Printre altele, ajută și încurajează copiii din familiile defavorizate să meargă la școală, chiar dacă acasă nu au foarte multe condiții. E un lucru care ar putea părea banal, dar e extrem de important pentru copii. Uneori au nevoie doar de un adult care să-i întrebe: Tu ce propoziție ai face folosind cuvântul X? Iar după ce copilul vine cu o idee, adultul să-i confirme că e ce trebuie. Nu e nevoie de mai mult.

Acum te invit să arăți clipul de mai sus prietenilor tăi. Printre ei probabil se vor găsi și oameni care pot ajuta Fundația să facă și mai multe lucruri bune.

Leave a Reply