Cred c-am fost peste 300. Şi ne-am promovat doar online

Mi-e incredibil de greu să scriu acest articol. În primul rând pentru că sunt tare emoţionat şi încântat de ceea ce s-a întâmplat aseară la Earth Hour şi în al doilea rând pentru că, fiind 1 aprilie, nu ştiu cât de credibil o să fiu. Dar dacă nu mă credeţi, intraţi şi mâine şi citiţi textul ăsta, că atunci sigur nu vi se vor mai părea minciuni. :))

Blogosfera Vrânceană s-a adunat la 18:00 în Piaţa Unirii din Focşani ca să aranjeze tot ce trebuie pentru Ora Pământului. Aveam de gând să scriem „Earth Hour” din lumănări şi, după ce ne-am simţit ca nişte copii scriind cu cretă pe asfalt (ca să ne fie mai uşor să aşezăm lumânările), vântul ne-a zis că ar cam trebui să ne mai uităm la lungul nasului şi că, oricât de binevoitori am fi, n-avem cum să ne desfăşurăm.

Deşi am pus lumănările în păhărele de plastic, vântul avea grijă să stingă flacăra la câteva secunde după ce o aprindeam. Am căzut de comun acord să stăm cu paharele în mână şi să ne bucurăm de Earth Hour aşa.

O oră a trecut pe lângă noi ca trenul, iar faptul că au fost, ochiometric, peste 300 de oameni, n-a putut decât să îmi facă inima de blogger să crească, mai ales că evenimentul a fost promovat mai mult online, decât offline.

Aşa am trecut în revistă încă o acţiune iniţiată şi dusă la bun sfârşit de Blogosfera Vrânceană (cea mai mare acţiune realizată de noi până acum), am văzut câtă putere de convingere avem şi cât de mult le pasă tinerilor de planeta noastră, am arătat că putem respira fără probleme şi fără să consumăm energie electrică şi, bineînţeles, ne-am distrat de minune.

Mulţumiri se duc în primul rând spre toţi cei care au fost prezenţi aseară (să stai în vânt chinuindu-te să aprinzi o lumânare, nu e atât de uşor, vă zic), mulţumim şi celor care au ajutat la promovarea evenimentului (presă, elevi, bloggeri etc.), Primăriei Focşani pentru că ne-a stins lumina şi a trimis oameni care să cureţe după noi (deşi nu era o problemă dacă făceam noi asta) şi, nu în ultimul rând, Asociatiei „Focul Viu” pentru că au ajutat la întreţinerea atmosferei.

Cred că e prima dată după mult timp când sunt mulţumit de reacţia comunităţii focşănene la un proiect offline. Chapeau!

Am să mai ataşez poze imediat ce o să le primesc. Cele publicate mai sus sunt furate de la Cristi. :D

Later Edit: Mai multe poze cu şi fără mine, găsiţi aici. Mulţumim Reissa!

17 Comments

 1. corin_a 1 aprilie 2012
  • Cristian Florea 1 aprilie 2012
 2. Razvi 1 aprilie 2012
  • Cristian Florea 1 aprilie 2012
 3. anonim 1 aprilie 2012
  • Cristian Florea 1 aprilie 2012
   • anonim 1 aprilie 2012
   • Cristian Florea 2 aprilie 2012
  • Liviu Vieru 2 aprilie 2012
 4. CoStinel 1 aprilie 2012
  • Cristian Florea 2 aprilie 2012
 5. Calivita 2 aprilie 2012
  • Cristian Florea 3 aprilie 2012
 6. Ana- 3 aprilie 2012
  • Cristian Florea 3 aprilie 2012
 7. d-petre 3 aprilie 2012
  • Cristian Florea 3 aprilie 2012

Leave a Reply