Cred c-am fost peste 300. Şi ne-am promovat doar online

Mi-e incredibil de greu să scriu acest articol. În primul rând pentru că sunt tare emoţionat şi încântat de ceea ce s-a întâmplat aseară la Earth Hour şi în al doilea rând pentru că, fiind 1 aprilie, nu ştiu cât de credibil o să fiu. Dar dacă nu mă credeţi, intraţi şi mâine şi citiţi textul ăsta, că atunci sigur nu vi se vor mai părea minciuni. :))

Blogosfera Vrânceană s-a adunat la 18:00 în Piaţa Unirii din Focşani ca să aranjeze tot ce trebuie pentru Ora Pământului. Aveam de gând să scriem „Earth Hour” din lumănări şi, după ce ne-am simţit ca nişte copii scriind cu cretă pe asfalt (ca să ne fie mai uşor să aşezăm lumânările), vântul ne-a zis că ar cam trebui să ne mai uităm la lungul nasului şi că, oricât de binevoitori am fi, n-avem cum să ne desfăşurăm.

Deşi am pus lumănările în păhărele de plastic, vântul avea grijă să stingă flacăra la câteva secunde după ce o aprindeam. Am căzut de comun acord să stăm cu paharele în mână şi să ne bucurăm de Earth Hour aşa.

O oră a trecut pe lângă noi ca trenul, iar faptul că au fost, ochiometric, peste 300 de oameni, n-a putut decât să îmi facă inima de blogger să crească, mai ales că evenimentul a fost promovat mai mult online, decât offline.

Aşa am trecut în revistă încă o acţiune iniţiată şi dusă la bun sfârşit de Blogosfera Vrânceană (cea mai mare acţiune realizată de noi până acum), am văzut câtă putere de convingere avem şi cât de mult le pasă tinerilor de planeta noastră, am arătat că putem respira fără probleme şi fără să consumăm energie electrică şi, bineînţeles, ne-am distrat de minune.

Mulţumiri se duc în primul rând spre toţi cei care au fost prezenţi aseară (să stai în vânt chinuindu-te să aprinzi o lumânare, nu e atât de uşor, vă zic), mulţumim şi celor care au ajutat la promovarea evenimentului (presă, elevi, bloggeri etc.), Primăriei Focşani pentru că ne-a stins lumina şi a trimis oameni care să cureţe după noi (deşi nu era o problemă dacă făceam noi asta) şi, nu în ultimul rând, Asociatiei „Focul Viu” pentru că au ajutat la întreţinerea atmosferei.

Cred că e prima dată după mult timp când sunt mulţumit de reacţia comunităţii focşănene la un proiect offline. Chapeau!

Am să mai ataşez poze imediat ce o să le primesc. Cele publicate mai sus sunt furate de la Cristi. :D

Later Edit: Mai multe poze cu şi fără mine, găsiţi aici. Mulţumim Reissa!

Lasă un comentariu

18 comentarii

 • corin_a 1 Apr 2012, ora 09:41

  Te cred si garantez pentru tine :D
  Cand pui lucrurile si oamenii in miscare, ai un sentiment aparte.
  Felicitari!

 • Razvi 1 Apr 2012, ora 14:08

  Nu e frumos sa furi, te asteptam cu mai multe poze.

 • anonim 1 Apr 2012, ora 15:55

  Am vazut un post de’al tau pe facebook mai devreme ( „Tot respectul pentru Obama! http://i.imgur.com/1UTK8.gif ” ) … Explica’mi si mie te rog … de ce TOT RESPECTUL ? … Pentru ca a mers pe o placa de skateboard(banuiesc ca asa se scrie) ! Pari penibil la faza asta ….

  • Florea Cristian 1 Apr 2012, ora 16:49

   Ai intrat pe blogul meu ca să laşi un comentariu anonim şi să-mi spui asta? Mai bine stăteai liniştit în scaunul tău de la PC.

   • anonim 1 Apr 2012, ora 18:53

    Tot nu mi-ai explicat : de ce tot respectu ?! … Sper sa inveti ceva din asta …

   • Florea Cristian 2 Apr 2012, ora 00:06

    Până nu vii cu o identitate reală nici nu mă chinui să explic. Sper să înveţi tu ceva din asta.

  • Liviu Vieru 2 Apr 2012, ora 10:16

   Am auzit mai anonim, tot de la alti tristi ca tine, ca in hala, respectiv onasis e o taraba care vinde viata. I-ati pusculita si du-te si procura-ti una, Ai mare nevoie. Semnat eu cu numele meu, pe bune.

 • CoStinel 1 Apr 2012, ora 18:56

  Imi pare rau ca nu am putut fi prezent dar imi pare bine ca am putut promova acest eveniment si de a imi invita toti prietenii de pe facebook la eveniment.

  • Florea Cristian 2 Apr 2012, ora 00:07

   Iti multumim foarte mult pentru implicarea de care ai dat dovada! A iesit minunat!

 • Calivita 2 Apr 2012, ora 15:49

  Foarte buna atitudinea, chiar s-a produs intreruperea asta in toata lumea? Eu din Craiova nu am realizat ca nu a fost curent in ora aceea, probabil ca am fost afara in aer liber!

  • Florea Cristian 3 Apr 2012, ora 10:06

   Nu au obligat pe nimeni să stingă lumina. Au închis-o doar în locurile publice. La tine în casă oricum n-au stins-o.

 • Ana- 3 Apr 2012, ora 15:48

  This is Sparta! :) cei 300 :)

  • Florea Cristian 3 Apr 2012, ora 17:00

   La asta mă gândeam şi eu după ce am terminat de scris articolul. :))

 • d-petre 3 Apr 2012, ora 16:53

  Felicitari pentru mobilizare!