Cum mi se pare Google Chrome după ce l-am folosit două săptămâni

Până acum vreo două săptămâni aveam ca browser principal Mozilla Firefox, pentru că mă obişnuisem cu el şi n-am vrut să-l schimb deloc. Acum vreo două săptămâni m-am gândit să încep să folosesc Chrome. Fără vreun motiv întemeiat, ci doar aşa, ca să văd ce am de pierdut dacă nu-l folosesc.

3 motive pentru care nu-mi place:

– nu pot deschide un fişier fără să-l downloadez. Firefox poate; :D
– uneori nu mi se încarcă imaginile de pe Facebook. Nu m-am prins de ce. Pur şi simplu unele imagini din news feed nu vor să se încarce. Am încercat şi cu refresh şi cu hard refresh şi tot nu vor. Ciudat e că la Firefox nu se întâmplă, deci nu cred c-o fi conexiunea de vină;
– consumă mult mai multe resurse decât Firefox dacă am peste 10 taburi deschise;

3 motive pentru care-mi place:

– mi se pare că se deschid paginile mai rapid;
– există mai multe addonuri interesante (cum e ăsta, care face în aşa fel încât cei care-ţi scriu pe Facebook nu mai văd „Seen” când le citeşti mesajele din chat. Dar şi altele, despre care am să fac un articol zilele astea).
– se sincronizează cu browserul de pe telefon. Adică dacă las nişte taburi deschise şi plec de-acasă, când intru în Chrome-ul de pe telefon pot accesa acele taburi;

Tind să rămân la Chrome, dar cred că cel mai bine o să-mi fie dacă le folosesc pe ambele.

Lasă un comentariu

6 comentarii

 • Lucian 3 Noi 2014, ora 10:07

  Doua din cele 3 motive pentru care nu-ti place sunt inexistente :)

  1. De fapt si firefox downloadeaza fisierele dar nu intr-un folder ales de tine ci in temp. Altfel nu ti le-ar putea arata. Orice pagina web, orice fisier online care este afisat la tine pe calculator este in prealabil descarcat intr-un folder temporar.
  2. Problema e de la facebook si mi s-a intamplat si mie in ultima perioada. Nu e de la chrome pentru ca am patit-o invlusiv pe telefon sau tableta. Au schimbat ceva la modul de stocare si afisare a imaginilor si acum le da cu virgula :)

  • Cristian Florea 3 Noi 2014, ora 10:24

   1. Da, sunt conştient de asta, dar tempul ăla se şterge. În plus, sunt nişte click-uri pe care nu mai trebuie să le mai dau. :))
   2. Posibil, dar am intrat de curiozitate şi în Firefox şi-am folosit Facebook-ul pentru o zi şi n-am păţit probleme din astea.

 • David Mitran 3 Noi 2014, ora 11:29

  Sincronizarea se poate face și pe Firefox cu telefonul, iar addon-ul acela cu „seen” pe facebook nu mă convinge să fac mutarea.
  Eu am o problemă de ceva timp cu Firefox, și-l folosesc de ani buni, însă se pare că are o pasiune pentru crush-uri. Când am prea multe tab-uri deschise, care folosesc adobe flash plugin, face poc.

  „Tind să rămân la Chrome, dar cred că cel mai bine o să-mi fie dacă le folosesc pe ambele.” – eu zic să instalezi și Opera, ca apoi să folosești doar Internet Explorer. :D

  • Cristian Florea 4 Noi 2014, ora 07:47

   Pe iPhone nu e Firefox. Sunt nişte aplicaţii cu care să sincronizezi Firefoxul cu browserul telefonului, dar costă. :D

   Cât despre Opera şi Internet Explorer, stai că abia m-am obişnuit cu ăsta. Nu mai instalez nimic. :))

 • Cristi 3 Noi 2014, ora 16:38

  ce chestie. folosesc chrome de cand a aparut si mi se pare cel mai bun. pot deschide ce am donwloadat poze pot vedea. etc,,,,,,in fine poate unora nu merge

  • Cristian Florea 4 Noi 2014, ora 07:48

   Poţi deschide fără să descarci? Cum?