I-am dat lui Google+ o şansă

Acum o lună ziceam aici că vreau să-i dau lui Google+ o şansă şi să încerc să fiu mai activ acolo, asta incluzând şi angajamentul meu că o să caut oameni pe care să-i urmăresc şi cu care să interacţionez.

Să nu vă aşteptaţi la cine ştie ce concluzii în urma acestui experiment, pentru că o lună nu-i de-ajuns ca să-ţi dai seama de potenţialul unei reţele de socializare. Dacă administraţi o pagină de Facebook ştiţi şi voi cât de greu e să faci în aşa fel încât lumea să audă de pagina respectivă, iar acolo vorbim de un număr mult mai mare de utilizatori decât în cazul Google+.

Oricum, în luna asta de zile am descoperit în Google+ un tool extraordinar de bun de învăţare. Acolo am observat că-şi petrec foarte mult timp experţii în diferite domenii. M-am înscris în multe grupuri de online şi Social Media şi am citit cât de mult am putut de-acolo. Am câştigat, printre altele, o listă actualizată de site-uri străine care scriu despre marketing şi Social Media. Pe grupurile de pe Google+ găseşti informaţii tare preţioase. Pe Facebook majoritatea grupurilor sunt pline de spam. Pe Google+ e altfel, că-s şi utilizatori mai puţini.

Totodată, am început, uşor-uşor, să primesc feedback la ceea ce scriu pe Google+, iar asta e mare lucru. Am să continui să-l folosesc încă vreo câteva luni de zile (că m-am obişnuit deja să scriu şi acolo câte ceva) şi voi reveni cu încă un articol atunci, ca să vedem cum vor evolua lucrurile.

Nu ştiu încă dacă să vă recomand să-l folosiţi sau nu. E nevoie de foarte multă răbdare şi de foarte mult research ca să-i găseşti utilitatea. Dacă ai timp şi chef de aşa ceva, ai putea incerca să-i acorzi atenţie.

Later edit: Pentru că mi s-a cerut, am să fac aici o listă cu comunităţile din care fac parte şi pe care vi le recomand.

» Content Marketing World
» Content Marketing & Social Media
» Social Media Strategy
» Social Media Professionals
» Marketing+
» Internet Marketing
» Strategic Social Networking
» Google+ Updates
» Google Analytics
» Social Media Marketing
» Social Media Manager in Romania
» Marketing Romania

Dacă mai aveţi şi voi alte recomandări, vă rog să-mi spuneţi. Mulţumesc!

14 Comments

 1. Mihai 19 octombrie 2013
 2. Florin Andrei 19 octombrie 2013
  • Cristian Florea 21 octombrie 2013
 3. rivi 19 octombrie 2013
  • Cristian Florea 21 octombrie 2013
 4. Paul Melinte 19 octombrie 2013
 5. Gabriel Ursan 20 octombrie 2013
  • Cristian Florea 21 octombrie 2013
 6. Petre 21 octombrie 2013
  • Cristian Florea 21 octombrie 2013
  • Mihai Herman 10 noiembrie 2013

Leave a Reply