I-am dat lui Google+ o şansă

Acum o lună ziceam aici că vreau să-i dau lui Google+ o şansă şi să încerc să fiu mai activ acolo, asta incluzând şi angajamentul meu că o să caut oameni pe care să-i urmăresc şi cu care să interacţionez.

Să nu vă aşteptaţi la cine ştie ce concluzii în urma acestui experiment, pentru că o lună nu-i de-ajuns ca să-ţi dai seama de potenţialul unei reţele de socializare. Dacă administraţi o pagină de Facebook ştiţi şi voi cât de greu e să faci în aşa fel încât lumea să audă de pagina respectivă, iar acolo vorbim de un număr mult mai mare de utilizatori decât în cazul Google+.

Oricum, în luna asta de zile am descoperit în Google+ un tool extraordinar de bun de învăţare. Acolo am observat că-şi petrec foarte mult timp experţii în diferite domenii. M-am înscris în multe grupuri de online şi Social Media şi am citit cât de mult am putut de-acolo. Am câştigat, printre altele, o listă actualizată de site-uri străine care scriu despre marketing şi Social Media. Pe grupurile de pe Google+ găseşti informaţii tare preţioase. Pe Facebook majoritatea grupurilor sunt pline de spam. Pe Google+ e altfel, că-s şi utilizatori mai puţini.

Totodată, am început, uşor-uşor, să primesc feedback la ceea ce scriu pe Google+, iar asta e mare lucru. Am să continui să-l folosesc încă vreo câteva luni de zile (că m-am obişnuit deja să scriu şi acolo câte ceva) şi voi reveni cu încă un articol atunci, ca să vedem cum vor evolua lucrurile.

Nu ştiu încă dacă să vă recomand să-l folosiţi sau nu. E nevoie de foarte multă răbdare şi de foarte mult research ca să-i găseşti utilitatea. Dacă ai timp şi chef de aşa ceva, ai putea incerca să-i acorzi atenţie.

Later edit: Pentru că mi s-a cerut, am să fac aici o listă cu comunităţile din care fac parte şi pe care vi le recomand.

» Content Marketing World
» Content Marketing & Social Media
» Social Media Strategy
» Social Media Professionals
» Marketing+
» Internet Marketing
» Strategic Social Networking
» Google+ Updates
» Google Analytics
» Social Media Marketing
» Social Media Manager in Romania
» Marketing Romania

Dacă mai aveţi şi voi alte recomandări, vă rog să-mi spuneţi. Mulţumesc!

Lasă un comentariu

14 comentarii

 • Mihai 19 Oct 2013, ora 15:56

  Interesant, cred ca ii voi da si eu o sansa. Intr-adevar, Facebook e cam plin de spam si asta e agasant. In orice caz, Google+ a fost creat pentru a fi ceva diferit de Facebook, nu un competitor direct al sau (sau cel putin asa zice Google).

 • Florin Andrei 19 Oct 2013, ora 16:11

  Eu când pun un link pe Google+, îl pun doar dacă e puțin mai interesant decât majoritatea, și chiar dacă sunt puțini utilizatori, tot se vor găsi câțiva care să dea click. Presupun că fac și alții așa, iar asta contribuie la creșterea calității content-ului.

  • Cristian Florea 21 Oct 2013, ora 10:01

   Da, da, majoritatea link-urilor de-acolo sunt mai bune calitativ. Cel puţin printre oamenii pe care-i urmăresc eu.

 • rivi 19 Oct 2013, ora 16:15

  eu tot ce reusesc acolo, ca si activitate, este din afara retelei defapt. share-uire de articole, din care majoritatea sunt ale mele. adresa in sine, foarte rar o scriu in adress bar.

  • Cristian Florea 21 Oct 2013, ora 10:02

   Aşa făceam şi eu, dar am început să mai pierd vremea şi prin News Feed-ul Google+, ca să citesc ce scriu şi alţii, nu numai ei să citească de la mine. Oricum, îmi place la nebunie faptul că pot scrie un update dacă sunt logat pe orice serviciu Google, nu neapărat pe Plus. Cum ţin mereu GMail-ul deschis, mi-e tare simplu să scriu ceva acolo.

 • Paul Melinte 19 Oct 2013, ora 16:52

  Cristian, cred ca ar fi util sa faci un articol nou ( sau un update la asta ) in care sa ne spui grupurile si siteurile care ti s-au parut interesante.

 • Gabriel Ursan 20 Oct 2013, ora 15:08

  Și eu i-am dat lui Google+ o șansă și nu-mi pare rău deloc. Mi se pare o rețea de socializare mai evoluată și mai fresh comparativ cu Facebook. Sunt mult mai puțini utilizatori, dar dacă ar fi mai mulți ar fi cu adevărat interesant. Iar ca să fie mai mulți, trebuie să povestim mai mult despre Google+ ;)

  • Cristian Florea 21 Oct 2013, ora 10:14

   Bine zici la partea cu povestitul. O să dureze ceva până când va fi mai populată, dar imposibil nu e.

 • Petre 21 Oct 2013, ora 10:57

  Folosesc Gplus si aproape imi place un pic mai mult decat facebook dar deocamdata nu pot renunta la facebook chiar daca e plin de spam, cocalari si pitipoance.

  • Cristian Florea 21 Oct 2013, ora 11:03

   Are şi Facebook-ul avantajele lui, ce-i drept.

  • Mihai Herman 10 Noi 2013, ora 20:07

   De ce nu dai „Hide” la posturile sau oamenii care nu iti plac? Eu am inceput sa fac asta de cateva saptamani, iar „News feed-ul” meu e mult mai curat acum. Mai scapa cate un stire protv din cand in cand si o pitipoanca, dar nu ma pot plange. Cat despre grupuri, acolo e o mare problema cu interactiunea, lumea vrea doar sa-si promoveze propriul continut si uita ca, daca vrei sa primesti feedback e foarte important sa il dai prima oara.