Să-i dăm şi lui Google+ o şansă, zic

Pe blogurile din străinătate pe care le urmăresc, nu ştiu cum s-a făcut, dar în ultima lună a apărut cel puţin un articol despre beneficiile aduse de Google+ şi despre cât de multe informaţii de calitate găseşti acolo.

La partea cu informaţiile de calitate nu am nevoie de confirmare. Am mai scris despre asta aici şi nu are rost să mai revin. Totuşi, oare pot obţine cititori noi pe blog dacă sunt activ pe Google+? Sau pot obţine reacţii la update-urile pe care le scriu eu acolo?

Şi ca să-mi răspund la aceste două întrebări, am hotărât să încep să fiu activ pe Google+. Primul test e pe o lună de zile, adică până pe 18 octombrie 2013. Am să încerc să public zilnic acolo câte ceva, aşa cum fac acum pe Facebook. Totodată, am să caut oameni pe care să-i urmăresc şi am să încerc să interacţionez cu ei, în limita timpului disponibil.

Scriu articolul acesta ca un fel de promisiune, ca să fiu sigur că mă ţin de ceea ce mi-am propus. Dacă aveţi sfaturi, altele în afară de „te chinui degeaba”, vă rog să mi le lăsaţi în comentarii.

Până una-alta, vă invit să mă adăugaţi într-un cerc (cum sună asta :))). Contul meu e de găsit aici, iar dacă sunteţi cât de cât activi acolo, daţi un semn şi vă încercuiesc şi eu, cum ar veni.

Lasă un comentariu

12 comentarii

 • Yamasha 18 Sep 2013, ora 19:09

  e o retea ok, multe optiuni ok, dar nu prea e bagata in seama de oameni.

  • Cristian Florea 19 Sep 2013, ora 11:39

   Sau paote nu i-am descoperit noi încă. Nu e ca Facebook-ul, dar sunt acolo oameni activi, doar că trebuie să stai mai mult să-i cauţi.

 • Petru 19 Sep 2013, ora 06:20

  Mie îmi place mai mult Google+ decât facebook. Mi-am lăsat chiar și sistemul de comentarii de pe blog integrat cu rețeaua. Singura problemă e că bate cam vântul pe acolo. Sper că după perioada de teste să rămâi activ și să apară tot mai mulți oameni pe acolo.

  • Cristian Florea 19 Sep 2013, ora 11:34

   1. Hai că te bag în cerc, dacă zici că eşti activ.

   2. Deja am găsit oameni cu care să încep discuţii acolo. Sunt destule persoane care nu se rezumă la a da share articolelor de pe blog, aşa cum făceam şi eu până ieri. Deci activitate e, numa’ că tre’ să stai să o cauţi ca lumea.

 • Adrian Anghel 19 Sep 2013, ora 10:33

  Pe mine mă găsești pe acolo. Îl folosesc mai mult pentru blog, dar voi încerca să public și ceva din ce mai public pe Facebook. :)

 • Alexandru Ionut 21 Sep 2013, ora 05:23

  Eu folosesc G+ de când era sistemul pe invitații. Îmi place foarte mult rețeaua. Am zile când interacționez foarte mult cu diferite persoane, iar zile când îmi postez doar articolele mele. La început am făcut o mizerie și am adăugat tot ce am prins. Nu mi-am dat seama de consecințele negative. În fine, am făcut multă curățenie, chiar foarte multă. Mi-a luat zile întregi. Dar, am ajuns la rândul meu să fiu urmărit de o mulțime de persoane.

  Google+ m-a ajutat foarte mult să îmi fac blogul cât de cât cunoscut și să primesc ceva trafic de recomandare. Majoritatea timpului a fost peste Facebook, dar odată ce m-am alăturat unor grupuri FB imense, facebook-ul a recăpătat energie.

  Google+ aduce trafic. Trebuie doar să ai urmăritori. Aproape 3100 persoane mă urmăresc, dar asta nu înseamnă că postările mele sunt relevante pentru toți. Ce bine ar fi fost..

  G+ fiind destul de nou ca rețea socială, iar posibilitatea creării unui grup este destul de recentă, numărul acestora nu este destul de mare, iar cele de pe RO nu sunt așa de populate. Cam ăsta-i dezavantajul. Se spune, dar nu se știe concret, +1 pe care le primești ajută articolul să iasă cât mai sus în serp. Unii au testat acest lucru și rezultatul a fost pozitiv, dar la câteva zile a apărut și Matt Cutts spunând că nu-i adevărat.. Probabil pentru a nu se crea o goană după +1.

  Din curiozitate, m-am uitat în Analytics și văd că FB a revenit pe prima poziție ca trafic de recomandare cu 32, 30 %, iar Google+ pe poziția secundă cu 16, 45%. Acum vreo 4, 5 luni era invers. În ultima vreme am avut ceva priză cu câteva articole distribuite pe FB care mi-au generat destul de mult trafic.

  În concluzie, merită G+. Chiar dacă într-o lună de zile n-are să te mulțumească, lucrurile mari se fac cu pași mărunți. :)

  PS: cred că era mai ok să scriu un articol cu acest comentariu și să-ți dau link-ul :D.

  • Cristian Florea 19 Oct 2013, ora 11:49

   Mulţumesc pentru comentariu. Nu ştiu cum de l-am ratat când l-ai scris. Oricum, mai bine mai târziu decât niciodată. Chiar acum scriu articolul cu concluziile după luna asta de utilizare. :D

 • Iulia-Cristina Uta 9 Oct 2013, ora 20:16

  Google este regele, iar Google+ va fi regina, in curand, asa ca musai sa ne mutam cu catel, cu purcel aici. Te-am adaugat, sper sa te tii de cuvant, promit sa nu spamez. Numele contului meu este Iulia-Cristina Uta Mediator Bucuresti.