De ce am mers 30 de ore pe drum ca să văd un meci de handbal

Aşa cum am mai zis, am fost în Ungaria, să le susţin pe fete la Campionatul European de Handbal. Am făcut un calcul rapid, iar drumul până la meci şi înapoi mi-a ieşit de 30 de ore (cu nişte pauze pe care nu le-am pus, bineînţeles).

Poate te întrebi de ce aş face una ca asta. De ce aş pleca 3 zile de acasă doar ca să văd un meci şi să mă întorc. Răspunsul, în 11 secunde arată aşa:

 

În mai mult de 11 secunde, ţi-aş spune că eu văd relaţia dintre sportivi şi suporteri aşa cum e relaţia dintre un blogger şi cititorii lui. Mi se pare că un blogger devine mai bun pe măsură ce în jurul său creşte comunitatea. Când ştii că te urmăresc mulţi, te responsabilizezi şi încerci să oferi materiale cât mai bune. În sport e la fel: când vezi că o sală întreagă strigă „Luptăm, luptăm, luptăm şi câştigăm!”, parcă-ţi vine să te dedici mai mult pe teren şi să nu laşi să-ţi scape absolut niciun detaliu.

Din păcate, meciul cu Danemarca s-a încheiat la egalitate, 29 – 29, după ce am fost egalaţi în ultima secundă de meci. Din fericire, fetele noastre au făcut un meci extrem de bun şi-mi place să cred că am contribuit şi eu, din tribune, măcar cu puţin.

Avem şi câteva declaraţii de după meci, pe care te invit să le vezi. Prima pe listă este Adriana Nechita, care s-a accidentat în meciul cu Danemarca şi care, se pare, nu mai poate juca o perioadă de timp. Am apreciat foarte mult implicarea lui Alexandru Dedu, Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, în ceea ce priveşte accidentarea Adrianei, pentru că după meci, pe la 12:00 noaptea, când am ajuns la hotel, a început să-şi sune prietenii din Oradea şi să vadă la ce medic specialist ar putea s-o ducă la prima oră a dimineţii pe Adriana, ca să stabilească cam cât de gravă e accidentarea.

În încheiere, să nu uităm că diseară, de la 19:15, jucăm împotriva Ucrainei. Se pare că şi acest meci va fi transmis pe TVR 2 şi ar fi mare păcat să nu ne uităm şi să nu ne anunţăm cât mai mulţi prieteni. Hai să le ajutăm pe fete la Campionatul European!

Hai, România!

2 Comments

  1. Natural 11 decembrie 2014
    • Cristian Florea 12 decembrie 2014

Leave a Reply