Departamentul pentru Situații de Urgență și-a făcut aplicație mobilă. Care e chiar utilă.

Am văzut ieri că Departamentul pentru Situații de Urgență și-a făcut aplicație mobilă și m-am gândit s-o instalez și eu, să văd cum e. N-am apucat s-o butonez prea mult, dar când m-a întrebat dacă vreau notificări, i-am zis că vreau, iar azi dimineață, când mă pregăteam să vin la birou, am primit două notificări:

Apoi mi-am dat seama că ar putea fi utilă și-am intrat s-o studiez mai bine. Avem noutăți, alerte (de unde putem alege: ori primim din toată țara, ori numai din județele care ne interesează. Alertele cuprind informații meteo, inundații sau drumuri blocate), putem raporta probleme pe care le întâlnim și avem și o filă cu diverse sfaturi despre ce ar trebui să facem în caz de urgență (cum să te comporți în cazul unui cutremur, spre exemplu sau dacă simți miros de gaz).

Mi se pare foarte bine că există o astfel de aplicație cu informații direct de la sursă, că știi sigur că ce apare acolo este adevărat. Am găsit și un clip informativ făcut de cei de la Departamentul pentru Situații de Urgență:

 

Dacă vrei să descarci și tu aplicația, aici e link-ul de download pentru iOS și aici cel pentru Android.

Tags:

Leave a Reply