Dacă vrei să vizitezi castelele României, acum există Castle Break

Castle Break este un serviciu care organizează tururi culturale la castelele și conacele mai puțin cunoscute de la noi din țară. Înscrierea se face foarte simplu, iar prețurile sunt, din punctul meu de vedere, super accesibile. Găsești aici lista tururilor din acest an și câteva detalii despre fiecare vizită în parte. Castle Break este prima inițiativă de acest gen de la noi din țară, iar pe lângă vizitarea castelelor și conacelor mai puțin cunoscute din Transilvania, Moldova și Muntenia, îți vor face cunoștință și cu meșteșugari locali, ca să vezi cum se făceau în trecut anumite obiecte specifice zonei. Mai mult, vor avea grijă să ai de unde să guști și din bucatele sau vinurile din zonele vizitate, ca să intri mai bine în atmosfera acelor locuri.

Practic, ei pun la dispoziție transportul cu autocarul, cazarea (cu mic dejun la hotel sau pensiune de 3***),  ghid însoțitor și tururi ghidate. Tu trebuie să vii cu chef de aflat lucruri noi și cu dorința de a te mai deconecta de griji. Mi se pare faină ideea de a vizita castelele României fără să stai să cauți tu unde ai putea să mergi, unde să te cazezi, ce traseu să alegi sau cine să-ți povestească ce-a fost acolo și de ce e un obiectiv turistic important.

Mi se pare fain și că, dacă vă strângeți un grup mai mare, puteți comanda un tur personalizat, pe care-l gândiți împreună cu echipa din spatele proiectului. Ei vin, ca și în cazul tuturilor standard, cu tot ce ține de logistică, iar tu trebuie numai să strângi gașca și să hotărâți care dintre castelele României doriți să le vizitați sau ce tradiții vreți să înțelegeți mai bine.

2 Comments

  1. vali crintea 26 aprilie 2016
    • Cristian Florea 26 aprilie 2016

Leave a Reply