Două lucruri pe care le-aș face eu dacă aș avea un escape room

Am încercat de două ori să evadez din câte-un escape room. Prima dată am scris articolul de aici, iar a doua oară am fost la invitația celor de la Moment, care au o suită de lipiciuri pentru tot ce ți-ai putea imagina, de la binecunoscutul super glue, la produse pentru lipit lemn și pardoseală sau lipici pentru încălțări. Chiar în perioada asta au o campanie care le oferă niște premii (chiar și în bani) clienților care își cumpără produse de-ale lor în valoare de 50 de lei. Detalii  găsești pe lipesteorice.ro. Cei de la Moment s-au gândit să includă o parte dintre produsele lor în câteva camere dintr-un escape room, apoi au invitat câțiva bloggeri să rezolve provocările și să le descopere. În timp ce rezolvam camera cu tema Rosemary’s Baby de la Breakout, m-am gândit că, dacă aș avea un escape room, aș face două lucruri care să mă diferențieze de ceilalți:

1. Pentru o sumă modică, aș da celor care îmi vizitează camerele o filmare cu ce făceau ei când încercau să iasă de-acolo

Dacă ai apucat până acum să mergi în vreun escape room, știi cât de mult te distrezi acolo și cum povestești toată seara despre cât de fraieri ați fost că în loc să căutați indiciul într-o parte a camerei, voi vă aruncați privirile în altă parte. Eu aș râde mult dacă mi-aș revedea înregistrările din cele două experiențe, sunt sigur. :)) Și dacă tot au oamenii ăia camere de filmat montate în toate colțurile, ca să vadă ce faci, ar putea să pregătească și un video pentru tine. Dacă vrei și dacă plătești, bineînțeles.

2. Aș introduce un formular de feedback pe site, ca următorii mei clienți să poată citi ce părere au avut alții despre camerele mele

Știu că oamenii care dețin escape roomuri te mai întreabă, la sfârșit, dacă ai vreo sugestie pentru ei, că vor să îmbunătățească experiența vizitatorilor. Nu prea îți vine mare lucru în minte atunci când ieși de-acolo, dar când ajungi acasă, te poți gândi la 2 – 3 recomandări. În plus, ar fi foarte fain să vezi pe site-ul unui escape room cu 5 camere, care a primit cele mai multe voturi pozitive, spre exemplu. Sau de ce le-a plăcut unora camera 1 mai mult decât camera 2.

Nu m-ar deranja să-mi văd ideile de mai sus în vreun escape room. M-aș duce acolo numai așa, de dragul faptului că s-au gândit să producă o schimbare în industrie.

cristian florea - moment

P.S: Revenind la Moment, dacă ești blogger poți câștiga 100 de € + o gamă de produse Moment dacă te înscrii aici.

Lasă un comentariu

6 comentarii

 • Alexandru Ion 12 Aug 2015, ora 11:42

  Partea aia cu înregistrarea e foarte faină, și mie mi-ar fi plăcut să am o colecție de DVD-uri d-astea cu mine în camere, dar problema e că, legal vorbind, camerele alea nu au voie să înregistreze. Indiferent că-ți dai tu acordul sau altceva, nu au voie. :)

  • Cristian Florea 12 Aug 2015, ora 11:49

   Asta ar însemna că toate escape room-urile sunt ilegale și că dacă se supără cineva, le reclamă și le închie pe toate cu câteva telefoane. :D

   • Emil Calinescu 12 Aug 2015, ora 12:33

    Ai voie sa fil,ewi pentru a supraveghea. Nu ai voie, insa, sa inregistrezi.

 • Emil Calinescu 12 Aug 2015, ora 12:02

  Prima chestie e imposibila. Este ilegal sa inregistrezi pe cineva. Au venit unii cu psihologul dupa ei, fie la terapie de cuplu, fie la teambuilding. I-a urmarit, a notat, dar fara inregistrare sau ceva.

 • Andrei Ciobanu 12 Aug 2015, ora 12:04

  Problema cu inregistrarile e alta: cineva de la concurenta poate veni, poate lua inregistrarea cu el, o pune pe YT si atunci camera respectiva e compromisa. De asta nu se fac nici poze in camere & stuff.

 • Bogdan Paduraru 3 Dec 2015, ora 10:36

  Mi-a placut articolul tau si trebuie sa iti impartasesc ca ideea cu feedbackul o am si eu planificata sa o integrez in site-ul meu, aici gandim la fel. Totusi, inregistrarile video/photo nu sunt permise in camera deoarece ar permite clientilor sa imi vada „secretele” si acest lucru nu este in avantajul meu si nici al lor deoarece ar strica enorm de mult experienta de joc. Pentru cei doritori si numai cu acordul lor voi incerca sa gasesc o solutie, chiar este o idee buna si voi incerca la Escapology un mic experiment cu filmarile.