Cum am plătit 8 lei ca să văd un film despre România

Acum vreo câteva luni, am ajutat împreună cu colegii din Kooperativa 2.0 la promovarea unei idei. Producătorul Sabin Dorohoi lucra din greu la un film documentar de promovare a României, iar noi am ales să le spunem și cititorilor noștri despre asta. Partea foarte faină era povestea din spatele documentarului, pornită dintr-o legendă tare interesantă: se spune că în 1638, un acrobat român a mers pe sfoară la înălțime, între turlele bisericilor mai multor orașe din Transilvania. 377 de ani mai târziu, Flaviu Cernescu a hotărât să reia isprava. Flaviu e un inginer IT care după 6 ani de lucru în domeniu, a hotărât să se dedice acrobației. Așa că de 10 ani încoace manevrează cum nu se poate mai bine un monociclu și merge la înălțime pe o chingă de 2 cm lățime, numită slackline.

Sabin și Flaviu, împreună cu o întreagă echipă, au început să meargă pe urmele acrobatului român din 1638, vizitând mai multe locuri din Transilvania și făcând în fiecare loc cel puțin o acrobație. În final, a ieșit un documentar grozav de promovare a României, numit Transylvania Dragon, despre care ar trebui să audă atât românii, cât și străinii. Eu, sincer, nu știam de multe locuri dintre cele pe care le-am văzut în documentar și am simțit la final că am descoperit o țară cu totul nouă.

Revenind la titlu, dacă vrei să vezi documentarul (de 40 de minute), va trebui să plătești o taxă de 8 lei. Practic, ai putea renunța la o bere ca să mai cunoști puțin țara noastră, dar și ca să susții proiectul. Aseară am plătit acei 2$ cu foarte mare drag și după ce am văzut documentarul mi-a venit să-i mai dau play o dată, atât de reușit mi se pare. Te las mai jos cu un clip făcut de cei de la Voltaj, în care se află multe imagini din documentar.

 

Tags:

Leave a Reply