Uite cum poţi să activezi niște emoticoane faine pe iPhone *\(^o^)/*

Cred că mi-a luat vreo jumătate de an să-mi dau seama că pot activa acele emoji pe iPhone-ul meu, iar după ce le-am instalat, am început să le folosesc la greu. Mai mult, acum le mai pun și prin statusurile de Facebook, din obișnuință. ?

Dacă nu le-ai activat până acum sau nu știi ce-s alea, intră pe iPhone-ul tău la Configurări – General – Tastatură – Tastaturi – Tastatură nouă… – Emoji. Și vei activa emoticoanele de mai jos.

emoticoane iphone

Dar azi nu despre ele vreau să vorbesc, pentru că probabil pe cele de mai sus le ai activate deja. Azi vreau să-ţi arăt cum activezi niște emoticoane făcute din semne normale de pe tastatură, ca cele de mai jos:

emoticoane iphone1

Primii pași sunt asemănători ca cei explicaţi mai sus. Mergi la Configurări – General – Tastatură – Tastaturi – Tastatură nouă… – Japoneză – Romaji. Acum, printre tastaturile tale, vei avea activată și o tastatură în japoneză, care te va ajuta să creezi acele emoticoane de mai sus. Când scrii ceva, dacă vrei să activezi tastatura în japoneză, e de-ajuns să ţii apăsat pe acel glob din partea stângă-jos a tastaturii (dintre 123 și microfon) și să selectezi textul în japoneză, ca în poza de mai jos.

emoticoane iphone - tastatura japoneza 1

După ce ai făcut asta, apasă pe 123, apoi pe semnul ^_^, ca în pozele de mai jos.

Îţi vor apărea emoticoanele. Iar dacă vrei să le vezi pe toate, apasă pe săgeata din dreapta, ca în print screen-ul următor.

emoticoane iphone - tastatura japoneza 4

Asta-i tot. Acum poți folosi și emoticoane făcute din semne. Pare greu la început, dar după ce te obișnuiești cu pașii de mai sus, sigur ţi se vor părea la îndemână. Avantajul lor cel mai mare este că pe orice telefon sau laptop ar ajunge, vor fi văzute așa cum le vezi și tu, pentru că sunt semne, nu sunt niște imagini stocate undeva. La emoji-uri, cele despre care am vorbit la începutul articolului, n-ai garanția că cel care le primește le vede la fel ca tine decât dacă și el are iPhone. Dacă nu are iPhone, va vedea ceva asemănător, generat de laptopul sau telefonul său.

Leave a Reply