EMUI 10 România: Huawei a lansat actualizarea pentru Nova 5T

În decembrie am decis să-mi cumpăr un smartphone cu Android. Deși sunt utilizator de device-uri Apple de mai bine de 8 ani de zile, am vrut să am și un smartphone cu Android ca să nu rămân în urmă cu ceea ce pot face smartphone-urile din zilele noastre, dar și ca să am mai multe motive de a crea conținut pe contul de YouTube. 😁

Am oscilat mult între companiile producătoare de smartphone-uri cu Android și în cele din urmă am ales să-mi cumpăr Huawei Nova 5T. Îmi plăcea cum arăta, era la un preț decent (1700 de lei, la vremea respectivă), avea un hardware promițător și niște camere ok. I-am făcut și un clip de unboxing atunci.

Ei bine, un alt motiv pentru care l-am ales era și pentru că peste tot pe internet scria că pot face upgrade la EMUI 10, adică versiunea de Android 10 a celor de la Huawei. Practic, aveam parte și de cea mai nouă versiune de Android, ceea ce era un bonus important.

Doar că după ce l-am cumpărat am văzut că încă nu apare niciun update la EMUI 10, ci telefonul rămâne la EMUI 9 oricât de des aș apăsa pe „Check for Updates”. Având și aplicație de suport preinstalată în telefon, am intrebat când apare, iar cei de la capătul liniei mi-au spus că în România apare în luna februarie 2020.

Nu spun că am așteptat foarte mult update-ul, dar am dat „Check for Updates” aproape în fiecare zi de când a început luna februarie. 🤣 Ei bine, azi am primit update-ul!

Deci dacă deții un Huawei Nova 5T, începând de astăzi ar trebui să poți face update la EMUI 10 România.

Ca să verifici dacă există o versiune nouă de software disponibilă pentru smartphone-ul tău Huawei e de-ajuns să mergi la Settings – System & Updates – Software Update. Update-ul la EMUI 10 are 4.65 GB.

EMUI 10 România: Huawei a lansat actualizarea pentru Nova 5T

EMUI 10 România: Cu ce vine noul sistem de operare pe Huawei Nova 5T

Ei bine, sunt câteva modificări majore, dar nu neapărat de funcționalitate, ci mai degrabă de aparență, de felul în care arată lucrurile.

În primul rând, odată cu EMUI 10 ai și opțiunea Dark Mode pe Huawei Nova 5T, adică meniurile și anumite aplicații vor folosi preponderent culoarea neagră. E utilă mai ales noaptea, ca să-ți protejezi ochii dacă stai pe telefon cu lumina închisă.

Ca să activezi Dark Mode fie mergi la Settings – Display & Brightness – Dark Mode, fie adaugi butonul de Dark Mode în lista de butoane din Control Centre, dând swipe de sus în jos pe ecran, apoi apăsând pe acea iconiță care arată ca un pix.

EMUI 10 vine și cu un design nou la meniu, design nou la icon-uri și modificări mici de design la elemente ale aplicațiilor de bază. Acum meniul este mult mai aerisit și arată cam așa:

EMUI 10 România: Huawei a lansat actualizarea pentru Nova 5T

În plus vine și cu un Multi-Screen Collaboration, adică posibilitatea de a te lega la laptopul cu Windows cu telefonul Huawei și a lucra direct de pe laptop o mulțime de activități. În clipul de mai jos poți vedea cum funcționează.

Cam asta e, în linii mari. Dacă vrei să vezi mai multe detalii despre EMUI 10, te invit să accesezi direct site-ul Huawei.

Tags:

4 Comments

  1. Sorin 2 martie 2020
  2. Dan 25 iunie 2020

Leave a Reply