Eveniment online gratuit despre noile tehnologii făcut de Microsoft. Uite cum te înscrii

În secolul al XVI-lea, filosoful Francis Bacon a scris o afirmație care în engleză s-ar traduce prin „Knowledge is Power”. Noi am împrumutat-o sub forma „Cine deține informația, deține puterea”. Sigur, Fracois se referea la cu totul altceva atunci față de lucrurile la care ne raportăm noi când spunem acest lucru, dar asta nu face afirmația mai puțin valoroasă astăzi față de cum era în momentul în care a scris-o el.

Când vine vorba de tehnologie, să deții informațiile potrivite la momentul potrivit înseamnă să te poți adapta din timp și să observi dacă vin peste noi schimbări radicale, cum a fost apariția internetului, spre exemplu. Sau mult mai recentele apariții blockchain, Artificial Intelligence sau Augmented Reality.

Dacă ești profesionist în domeniul IT, e cu atât mai important să fii la curent cu tot ce e nou, pentru că de asta ar putea depinde traiectoria ta profesională sau succesul business-ului pe care îl deții. Dacă deții informația potrivită la momentul potrivit, vei face parte din primul val de persoane care se folosește de acea informație și vei avea foarte mult de câștigat din acest punct de vedere.

Cam așa văd eu motivația de a participa la Microsoft Tech Day (24 – 25 noiembrie 2021), evenimentul anual, gratuit, organizat de Microsoft pentru a dezbate împreună cu specialiști hi-tech cele mai recente tehnologii, instrumente și aplicații bazate pe inteligența artificială, dar și ce soluții există pentru managementul și analiza de date.

Așa cum ziceam și într-o postare de pe LinkedIn, ca să te poți adapta noilor trenduri și ca să fii pregătit pentru ce înseamnă tehnologia viitorului, trebuie întâi să cunoști acele trenduri. Iar cel mai ușor și rapid mod de a face asta este să înveți de la practicienii din domeniu care sunt tendințele care conturează premisele viitorului.

Înscrierile la Microsoft Tech Day sunt gratuite și se fac aici. Evenimentul are loc 100% online, iar în imaginea de mai jos poți vedea o parte din lista de speakeri din cele două zile. Lista completă de invitați o găsești aici.

Eveniment online gratuit despre noile tehnologii făcut de Microsoft. Uite cum te înscrii 1 | Cristian Florea

Leave a Reply