Google a lansat o aplicație care te ajută să aduci fotografiile vechi în mediul digital

Săptămâna trecută, Google anunța lansarea unei noi aplicații mobile, care te ajută să aduci în mediul digital toate fotografiile tale vechi. E ca și cum ți-ai scana toate fotografiile din casă, numai că nu ai nevoie de scanner, ci doar de telefonul mobil. E mai rapid și mai practic. Și poți face asta când vrei tu, de unde vrei. Nu trebuie să fii neapărat lângă calculator.

Aplicația se numește PhotoScan (download pentru iOS și Android) și funcționează extrem de simplu. Încadrezi fotografia într-un chenar, îi setezi marginile, apoi o să o ai salvată în telefonul tău. Poate te întrebi de ce n-ar fi mai simplu să faci o poză normală acelei fotografii, în loc să folosești PhotoScan. Răspunsul? PhotoScan o să înregistreze variante ale fotografiei tale din mai multe unghiuri (după cum o să vezi în fotografiile de mai jos), iar asta o face să aibă o claritate mai bună și are grijă să nu se vadă pe ea nicio dungă de lumină (așa cum știi, multe fotografii printate sunt imprimate pe un material strălucitor, iar din acest motiv se reflectă lumina din ele). Hai să vezi cum funcționează aplicația. Eu am pornit de la această fotografie:

adu fotografiile vechi in mediul digital cu aplicatia photoscan by google

Am deschis aplicația, am încadrat-o, am verificat-o din toate unghiurile, apoi i-am setat marginile. Cam așa:

Iar în final a ieșit asta:

adu fotografiile vechi in mediul digital cu aplicatia photoscan by google

Așa cum vezi, e chiar simplu și rapid să aduci în mediul digital fotografiile tale vechi. Partea faină e că nu trebuie să le ții pe toate în telefon, dacă nu ai destul spațiu. Le poți urca pe Google Foto, care-ți oferă spațiu nelimitat pentru încărcarea fotografiilor și ți le și aranjează într-o arhivă faină. Dacă vrei să vezi cum funcționează Google Foto, te invit aici.

În încheiere, te las cu clipul de prezentare al serviciului PhotoScan by Google. :D

http://youtu.be/MEyDt0DNjWU

 

Tags:

Leave a Reply