3 motive pentru care ar trebui să folosești Google Foto, dacă nu faci asta deja

Google Foto e un serviciu lansat de Google anul trecut care, pe scurt, îți permite să salvezi în cloud pozele tale din telefon. Pe lung, o să spun mai jos câteva motive pentru care cred că ți-ar fi util:

De ce ar trebui să folosești Google Foto

1. Încarcă singur toate pozele din telefonul tău pe serverele Google. Iar dacă ai nevoie de o poză de-acolo, poți accesa serviciul de oriunde (laptop, tabletă, mobil etc.). Cea mai tare chestie? Poți urca poze nelimitate. Serios, Google te lasă să urci acolo câte poze vrei, dacă bifezi că accepți să reducă din dimensiunea fișierelor. Practic, reducerea asta din dimensiune n-o să fie sesizabilă, dacă folosești pozele pentru rețelele sociale sau pentru blog, spre exemplu.

google foto - dimensiunea de incarcare

2. Îți editează singur anumite poze. Nu-ți strică pozele tale, ci îți arată că a editat o poză sincronizată din telefon și te întreabă dacă vrei s-o salvezi în galerie sau nu. Mie mereu mi-a făcut pozele să arate mult mai bine decât le știam eu. Mai mult, dacă faci mai multe poze una după cealaltă, uneori îți face o animație cu toate sau îți face o panoramă din ele. Am mai jos câteva exemple. :D

google foto - before and after
Înainte și după editarea automată făcută de Google Foto.
google foto - gimnastica
O animație făcută automat de Google Foto.
google foto - panorama
O panoramă făcută automat de Google Foto.

3. Acum poți edita pozele online, direct din browser. O funcție pe care am așteptat-o mult și care apărut abia zilele astea este cea de editare a pozelor din browser. Adică până acum puteai intra în aplicație să-ți editezi pozele cu voiai, adăugând diverse filtre sau umblând la contrast și luminozitate. Acum poți intra și de pe laptop ca să faci lucrul ăsta. Adică după ce sincronizezi pozele din telefon, intri pe una dintre ele și te joci cu setările cum vrei tu. E util dacă obișnuiești să iei poze direct din Google Foto ca să le urci pe blog și observi că mai trebuie umblat puțin la câte-un detaliu.

În final, să știi că poți descărca aplicația Google Foto de aici pentru iOS și aici pentru Android, iar varianta pentru browser a serviciului e aici. Spor la pozat!

Tags:

9 Comments

 1. Nicky 3 martie 2016
  • Cristian Florea 3 martie 2016
 2. Andrei Chisanovici 3 martie 2016
  • Cristian Florea 3 martie 2016
 3. rivi 4 martie 2016
  • Cristian Florea 4 martie 2016
 4. Leo 4 martie 2016
  • Cristian Florea 4 martie 2016
 5. Costinel 9 noiembrie 2016

Leave a Reply