3 motive pentru care ar trebui să folosești Google Foto, dacă nu faci asta deja

Google Foto e un serviciu lansat de Google anul trecut care, pe scurt, îți permite să salvezi în cloud pozele tale din telefon. Pe lung, o să spun mai jos câteva motive pentru care cred că ți-ar fi util:

1. Încarcă singur toate pozele din telefonul tău pe serverele Google. Iar dacă ai nevoie de o poză de-acolo, poți accesa serviciul de oriunde (laptop, tabletă, mobil etc.). Cea mai tare chestie? Poți urca poze nelimitate. Serios, Google te lasă să urci acolo câte poze vrei, dacă bifezi că accepți să reducă din dimensiunea fișierelor. Practic, reducerea asta din dimensiune n-o să fie sesizabilă, dacă folosești pozele pentru rețelele sociale sau pentru blog, spre exemplu.

google foto - dimensiunea de incarcare

2. Îți editează singur anumite poze. Nu-ți strică pozele tale, ci îți arată că a editat o poză sincronizată din telefon și te întreabă dacă vrei s-o salvezi în galerie sau nu. Mie mereu mi-a făcut pozele să arate mult mai bine decât le știam eu. Mai mult, dacă faci mai multe poze una după cealaltă, uneori îți face o animație cu toate sau îți face o panoramă din ele. Am mai jos câteva exemple. :D

google foto - before and after
Înainte și după editarea automată făcută de Google Foto.
google foto - gimnastica
O animație făcută automat de Google Foto.
google foto - panorama
O panoramă făcută automat de Google Foto.

3. Acum poți edita pozele online, direct din browser. O funcție pe care am așteptat-o mult și care apărut abia zilele astea este cea de editare a pozelor din browser. Adică până acum puteai intra în aplicație să-ți editezi pozele cu voiai, adăugând diverse filtre sau umblând la contrast și luminozitate. Acum poți intra și de pe laptop ca să faci lucrul ăsta. Adică după ce sincronizezi pozele din telefon, intri pe una dintre ele și te joci cu setările cum vrei tu. E util dacă obișnuiești să iei poze direct din Google Foto ca să le urci pe blog și observi că mai trebuie umblat puțin la câte-un detaliu.

În final, să știi că poți descărca aplicația Google Foto de aici pentru iOS și aici pentru Android, iar varianta pentru browser a serviciului e aici. Spor la pozat! ?

Citește și alte articole despre produsele Apple dând click pe măr

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • Nicky 3 Mar 2016, ora 11:33

  Nelimitat si gratuit….. cuvintele astea sunt muzica in urechile mele!

  • Cristian Florea 3 Mar 2016, ora 11:35

   He, he, cu asta s-au lăudat chiar de când au lansat serviciul. Și a fost muzică pentru urechile tuturor celor la care a ajuns mesajul. :))

 • Andrei Chisanovici 3 Mar 2016, ora 16:44

  Inseamna ca l-am folosit chiar dupa lansare. M-a dus telefonul automat spre google foto cand incercam sa le salvez undeva, dar nu in telefon. Imi place si mie cum functioneaza, iar editorul chiar isi face foarte bine treaba.

  • Cristian Florea 3 Mar 2016, ora 17:24

   Daa, e super util! :D

 • rivi 4 Mar 2016, ora 12:06

  si cu Vsco ce mai facem apoi?

  • Cristian Florea 4 Mar 2016, ora 13:16

   Pozele pe care le urc pe Instagram tot cu Vsco le editez. Editările din Google Foto le folosesc doar pe laptop. :D

 • Leo 4 Mar 2016, ora 13:05

  E super șmecher ! Îl am de peste un an și mereu când fac poze când merg pe undeva, la sfârșitul zile îmi face un album gen: după amiază în *insert location* sau ma trezesc cu cine știe ce poza stilizată sau un gif făcut din mai multe poze… Îl ador și o să-mi mai cumpăr spațiu… Pentru 2 dolari pe lună e chiar bună oferta!

  • Cristian Florea 4 Mar 2016, ora 13:15

   Da, mi-am cumpărat și eu spațiu, de peste un an. Vreo 9 lei pe lună dau pentru 100 GB și merită din plin. Oricum, poți bifa și varianta gratuită și urci pozele fără să-ți ocupe din spațiul de pe Drive. :D

 • Costinel 9 Noi 2016, ora 07:48

  De ce nu pot reda pe smart tv continutul din google foto?nu se conecteaza cu televizorul!multumesc