Încântat de cunoştinţă

Incantat de cunostintaNu ştiu de ce, dar de ceva timp mi se pare că replica „Încântat de cunoştinţă” şi-a pierdut foarte mult din valoare. Uneori, când faci cunoştinţă cu cineva, auzi cuvintele magice atât de rapid şi cu atât de puţină implicare emoţională, încât ai impresia că a zis-o înainte să apuci tu să spui „Salut!” şi să zici cum te cheamă.

Oare chiar asta e menirea replicii, sau majoritatea oamenilor o înţeleg greşit? Mie mi se pare normal să spui că eşti încântat că ai cunoscut pe cineva abia după ce ţi-a demonstrat că merită chestia asta. De exemplu, dacă tu urmăreşti pe cineva online şi-ţi place ce face el acolo, când o să apuci să îl întâlneşti, e normal să fii încântat pentru că ai avut ocazia asta, dar dacă tu faci cunoştinţă cu o persoană pe care n-ai mai văzut-o niciodată şi de care n-ai mai auzit nimic până atunci, e uşor penibil să spui că eşti încântat, nu?

Ce te incântă atât de tare, numele, strângerea de mână, sau ce?

Dar poate înţeleg eu greşit chestia asta, cine ştie?

photo via

Lasă un comentariu

8 comentarii

 • RR 28 Oct 2012, ora 10:48

  Eu aud foarte rar aceste „cuvinte magice”, aproape deloc, defapt cred ca nu le-am mai auzit de vreun an, sau mai bine. Am cunoscut ceva persoane noi, nu extrem de multe, dar parea de la sine inteles ca o astfel de replica e prea penibila. Dar ai dreptate, oricum nu-si are rostul.

  • Cristian Florea 28 Oct 2012, ora 11:00

   Aş face un studiu legat de replica asta. Să văd ce oameni (din ce părţi ale ţării şi între ce vârste) spun chestia asta, dar nu cred că merită efortul. :))

 • Drd Emil Calinescu 28 Oct 2012, ora 18:01

  Cat se poate de corect. Limbaj de lemn. Vorba inutila. Si totusi, daca NU spui asta e de foarte rau. Asa ca esti cam OBLIGAT sa spui asta…

  • Cristian Florea 31 Oct 2012, ora 10:14

   Eu prefer ca cineva să n-o spună, decât s-o zică din obligaţie.

 • Kosmodisk 28 Oct 2012, ora 18:11

  Sincer sa fiu nici nu am mai auzit aceste cuvinte de cativa ani buni.

  • Cristian Florea 31 Oct 2012, ora 10:16

   Poate n-ai făcut cunoştinţă cu prea mulţi oameni în ultima vreme.

 • Sergiu Nicola 29 Oct 2012, ora 00:59

  Eu sunt Sergiu. Sincer, încântat de cunoştinţă!

  • Cristian Florea 31 Oct 2012, ora 10:16

   Stai, că încă nu ne-am cunoscut face to face. :))