Unde nu-i cap, vai de pedale

Astăzi am participat la „Existăm şi-o să avem bandă”, un marş al bicicliştilor din Bucureşti, făcut cu scopul de protesta împotriva celor 100 de kilometri de piste ilegale pentru biciclete, dar şi pentru a cere pe carosabil o bandă numai a noastră, a celor pe două roţi.

Am făcut o selecţie cu cele mai bune mesaje de protest pe care le-am văzut astăzi. Printre ele, am mai adăugat şi câteva poze care mi-au plăcut mie în mod special.

Acum vă invit să vă gândiţi de câte ori aţi avut nevoie de un lucru din partea autorităţilor şi cam de câte ori aţi încercat să protestaţi (într-un mod civilizat, fireşte) pentru asta. După ce v-aţi gândit cât de enervante au fost momentele în care aţi simţit că nu vi se acordă anumite drepturi, poate reuşiţi să înţelegeţi şi marşul de astăzi la adevărata sa valoare.

Pozele au fost făcute de Simona Pavel, Vitalie Brega, Stoica Radu şi Octavian Aanei.

Lasă un comentariu

3 comentarii

  • omulvaly 28 Oct 2012, ora 15:01

    Cristian gabriel , nu ai facut decat sa rati ca ai educatie de provincie ! Oare e asa de greu sa poti sa iti doresti conditii de viata ca intr-o tara europeana ? Stii tu ca in Belgia, de exemplu, foarte multe familii sambata si duminica in special se relaxeaza tocmai pedaland ? Refuz sa cred ca esti din Suceava, pt ca orasean fiind ar fi trebuit sa vezi bicicleta ca alternativa cel putin in perioada calda a anului mai mult decat un baietel frustrat dintr-o comuna aftata in varful unei coline, departe de oras si de binefacerile asfaltului ! Normal ca prin glod nu vei putea pedala , dar daca vei organiza o manifestare prin care sa solititi sa fii tratat ca un cetatean dintr-o tara civilizata si vei solicita sa ti se asfalteze ulitele satului ( asa cum ar trebui asfaltate toate drumurile patriei) , noi, biciclistii vom fi alaturi de tine , dragutule ( nu o lua ca pe o exprimare gay) ! cele bune !