Înlocuirea centralei termice se poate face și fără bătăi de cap. Uite cum

Când vine vorba de înlocuitul lucrurilor prin casă, mereu încerc să găsesc cea mai ușoară metodă de a face asta. Când trebuie să schimb sau să cumpăr ceva nou, pun întotdeauna în balanță și efortul implicării mele în proces, pentru că vreau să aleg soluțiile care necesită cea mai puțină implicare din partea mea, în așa fel încât să nu-mi bat capul cu lucruri pe care le pot evita.

Spre exemplu, când a trebuit să ne schimbăm frigiderul, am căutat din timp o echipă care să poată veni să ia de-acasă frigiderul vechi și să-l ducă la reciclat. Ca soluție alternativă, puteam chema niște prieteni care să mă ajute să-l cobor de la etajul 6 și să mă ocup eu de toată tărășenia, dar dacă am găsit posibilitatea de a nu munci eu la asta, de ce să n-o fac?

Oricum, când vine vorba de un frigider stricat, procesul e mai simplu, pentru că atunci când ți-ai cumpărat unul nou e de-ajuns să-l bagi în priză și te bucuri de el, dar ce faci în cazul în care trebuie să schimbi ceva mai complicat, cum e centrala termică?

Atunci să te ții, pentru că întâi de toate trebuie să alegi o centrală potrivită din mulțimea prezentă pe piață. Apoi o cumperi (spargi pușculița pentru asta, că nu e deloc o sumă mică), aștepți să ți-o livreze curierul, găsești o echipă care s-o demonteze pe cea veche și s-o instaleze pe cea nouă, apoi să găsești o soluție de a o recicla pe cea veche (poate prin intermediul altei echipe specializate în așa ceva).

În mod normal, asta înseamnă multă bătaie de cap, o investiție destul de mare, dar poate și câteva zile în care stai fără apă caldă și căldură, pentru că întâi trebuie să te coordonezi cu vreun curier care îți livrează centrala, apoi să faci programarea de montaj cu echipa care o instalează și așa mai departe.

Dar cum ar fi să existe o soluție simplă și fără bătăi de cap pentru înlocuirea centralei termice? Ei bine, există.

Se numește ENGIE Thermo Smart și este un pachet gândit să te scape de stresul înlocuirii centralei termice.

Uite ce include pachetul:

  • abonament fix lunar pentru achiziția noii centrale – deci scapi de o investiție mare dintr-un foc și eșalonezi plata în rate fixe, care apar direct pe factura de la gaz. Bonus: pachetul nu necesită niciun fel de avans, deci chiar nu vei sparge pușculița pentru asta.
  • instalarea centralei noi se face de către echipa ENGIE – asta înseamnă că nu mai trebuie să mai coordonezi curieri și echipe de montaj. Ei vin cu centrala, ei o instalează, totul pe baza abonamentului;
  • reciclarea centralei vechi rămâne tot în sarcina echipei ENGIE – un stres în minus e întotdeauna binevenit;
  • centrala ta nouă vine cu un sistem de monitorizare 24 / 7 – asta înseamnă că cei de la ENGIE vor vedea de la distanță dacă pe centrala ta a apărut un mesaj de eroare și fie rezolvă problema de la distanță (dacă se poate), fie te contactează ca să stabiliți vizita unui specialist pentru rezolvarea erorii;
  • primești gratuit și un termostat inteligent tado°, iar asta înseamnă că vei putea să pornești și să oprești centrala termică de la distanță, direct de pe telefonul mobil. Sau o poți programa să pornească atunci când pleci de la birou. Asta duce la economii de până la 30% la factura de la gaz.
  • servicii tehnice de verificări / revizii periodice pentru instalația de gaz și centrala termică incluse în pachet.

Dacă stai să pui lucrurile puțin în balanță, îți dai seama că înlocuirea centralei termice s-a transformat dintr-un proces complicat (care necesita multă implicare și multe bătăi de cap din partea ta) într-un proces extrem de simplu, pentru că tot ce ai de făcut e să iei legătura cu echipa ENGIE, iar de-acolo se ocupă ei de tot.

Pe site-ul ENGIE găsești toate detaliile de care ai nevoie despre ENGIE Thermo Smart.

Winter is coming, așa că dacă știi că ai o centrală care ar trebui să iasă la pensie, mai bine începi de-acum procesul de schimbare, în loc să te trezești că se oprește când ți-e lumea mai dragă. 😁

Înlocuirea centralei termice se poate face și fără bătăi de cap. Uite cum 1 | Cristian Florea

Leave a Reply