iPhone 11 vs XS: Ce să alegi dacă vrei să-ți cumperi un iPhone nou

Primesc destul de des întrebarea asta în comentarii sau mesaje private, așa că m-am gândit să răspund la provocarea iPhone 11 vs XS într-un articol, ca să rămână salvată informația undeva și să fie la îndemână pentru toată lumea. 

Pentru început

Despre iPhone 11 știm că este upgrade-ul lui iPhone XR, iar iPhone XR a fost lansat ca o variantă mai ieftină a device-urilor Apple, pentru cei care nu-și permiteau sau nu-și doreau vârful de gamă.

Despre iPhone XS trebuie să știm că este upgrade-ul pe care Apple l-a făcut lui iPhone X. A apărut în septembrie 2018 și, spre dezamăgirea fanilor Apple, nu a venit cu îmbunătățiri foarte mari comparativ cu fratele lui mai mic, iPhone X. Dar hai să vezi și cum arată specificațiile tennice.

Specificații tehnice iPhone 11 vs XS

Dacă vrei să vezi specificațiile tehnice în oglindă, poți urmări infograficul de la finalul articolului, făcut de mine direct din informațiile de pe website-ul Apple. Dar cele mai importante diferențe între iPhone 11 și iPhone XS sunt următoarele:

iPhone XS are un ecran mai bun. Vorbim despre un ecran Super Retina HD, la care fiecare pixel se luminează individual, comparativ cu ecranul Liquid Retina HD de la iPhone 11, care folosește o altfel de tehnologie, puțin mai învechită. Dacă îți dorești o calitate grozavă pentru conținutul pe care-l vezi pe ecran, la iPhone XS o să găsești acea calitate. Deci 1 – 0 pentru iPhone XS după primul punct.

iPhone 11 are camere mai bune decât cele de pe iPhone XS. Dacă ești pasionat de fotografii, cu iPhone 11 o să poți face fotografii mai bune. Ai o cameră Ultra Wide în plus și posibilitate a face fotografii mai bune noaptea, prin funcția Night Mode. În plus, camera frontală de pe iPhone 11 filmează 4K cu 60 fps, în timp ce cea de pe iPhone XS filmează doar la 1080p. Mai mult, camera frontală de la iPhone 11 poate filma și Slow Motion, în timp ce ca de pe XS nu poate. Deci ajungem la un scor de 1 la 1.

iPhone 11 are un procesor mai bun. Vorbim despre A13 Bionic, cel mai recent și mai performant procesor făcut de Apple până în momentul de față. iPhone XS are procesorul A12 Bionic, cel de anul trecut. Deci 2 – 1 pentru iPhone 11.

Concluzie iPhone 11 vs XS: Ce să alegi

Aș putea spune că iPhone 11 vine și cu mai multe culori, dar n-ar fi fair să calculăm și asta la jocul nostru. 😁 Astfel, din 3 categorii analizate, iPhone 11 a câștigat două. Din asta rezultă că, din punctul meu de vedere, iPhone 11 e mai bun decât iPhone XS și, dacă ar fi să aleg între cele două, mi-aș cumpăra iPhone 11.

Sunt dispus să renunț la claritatea extra a ecranului de la iPhone XS pentru toate celelalte lucruri bune pe care mi le aduce iPhone 11.

Diferența de preț între iPhone 11 și iPhone XS nu e nici ea foarte mare. Dacă ar fi să-l cumperi nou, iPhone 11 pornește de la aproximativ 3700 de lei, iar iPhone XS de la 3600 de lei. Dar dacă te uiți după reduceri, s-ar putea să găsești iPhone 11 mai ieftin decât iPhone XS.

Din punctul meu de vedere, e mult mai bine să mergi spre iPhone 11 dacă vrei să știi ce să alegi între iPhone 11 și XS, pentru că Apple a reușit să facă din iPhone 11 un telefon cu un cost mai mic decât celelalte, dar cu componente premium, iar asta e grozav. Astfel, din punctul meu de vedere, iPhone 11 este cel mai bun iPhone pe care poți să-l cumperi cu mai puțin de 4000 de lei în momentul de față.

Las mai jos infograficul promis la începutul articolului, iar dacă ai întrebări suplimentare, te rog să-mi spui. 👍🏼

iPhone 11 vs XS: Ce să alegi dacă vrei să-ți cumperi un iPhone nou
Tags:

11 Comments

 1. Fanica MIHALCA 18 iunie 2020
  • Cristian Florea 18 iunie 2020
 2. Dobrescu Corina 22 iunie 2020
 3. Campian 10 iulie 2020
  • Cristian Florea 10 iulie 2020
 4. Daniel Constantinescu 22 iulie 2020
  • Cristian Florea 22 iulie 2020
 5. Constantinescu Iulian-Daniel 22 iulie 2020
 6. Daniel Constantinescu 2 septembrie 2020

Leave a Reply