Top cele mai vândute smartphone-uri în 2019

Omdia, o companie care face studii de piață, tocmai a scos la iveală un nou studiu care ne arată top cele mai vândute smartphone-uri din 2019. Omdia a estimat numărul total de smartphone-uri livrate în anul precedent, iar topul rezultat începe cu următoarele 3 poziții:

Pe primul loc se află iPhone XR, care este unul dintre smartphone-urile low-cost lansate de Apple. Asta arată că segmentul de public la care s-au gândit când au lansat acest telefon a fost unul foarte clar stabilit și a reacționat foarte bine la acest produs.

Sincer, cred că iPhone XR este mai degrabă destinat celor care voiau să-și facă upgrade de la un iPhone mai vechi la unul mai nouă, dar nu voiau să cheltuie 1000 € pentru a face asta. Iar iPhone XR a venit fix în întâmpinarea lor, pentru că vorbim și despre un public fără prea mari așteptări de la un telefon.

Adică nu le trebuie super performanță sau cea mai bună cameră de pe piață, ci trebuie să funcționeze bine (să nu se blocheze) și să poată folosi rețelele sociale și browserul. Nu au nevoie de un ecran de ultimă generație pentru că motivul pentru care își cumpără acest telefon este cu totul altul. Iar iPhone XR fix pentru ei este și se pare că Apple a reușit să comunice acest lucru foarte bine.

Pe locul doi în top se află iPhone 11, care este versiunea upgradată a lui iPhone XR. Mi se pare interesant că se află pe locul doi, având în vedere faptul că a fost lansat în septembrie 2019. Deci doar în câteva luni a reușit să capete acest număr impresionant de 37.3 milioane de unități livrate.

Cu toate astea, de reținut e faptul că iPhone 11 este mai mult decât un upgrade al lui iPhone XR, pentru că are, în linii mari, componentele de pe iPhone XS (vârful de gamă de la Apple din perioada 2018 – 2019) cu un plus în ceea ce privește camera.

Componentele interne foarte bune, deblocarea facială și camera excelentă îl ajută pe iPhone 11 să fie pe locul 2 în top cele mai vândute smartphone-uri din 2019 în doar câteva luni. Sincer, celor care își doreau un upgrade la iPhone și nu voiau să investească un sac de bani în asta, le-am recomandat mereu iPhone 11.

Dacă vrei să-ți cumperi un iPhone nou și oscilezi între iPhone 11 și iPhone XS, am făcut aici o comparație care s-ar putea să-ți fie utilă.

Pe locul 3 avem Samsung Galaxy A10, unul dintre smartphone-urile low cost de la Samsung. Dacă primele două produse din top depășesc 2.500 de lei ca preț de achiziție, Galaxy A10 este un smartphone pe care acum îl găsești acum la doar 600 de lei, deci acoperă un public la care Apple nu ajunge deloc cu produsele sale (și nu cred că va ajunge niciodată, sincer).

Samsung Galaxy A10 e mai degrabă un smartphone pentru părinți și bunici, din punctul meu de vedere. Este un telefon ieftin, fără pretenții, dar care își face treaba foarte bine pentru nevoile de zi cu zi ale unor persoane care nu folosesc smartphone-ul pentru jocuri sau programe sofisticate.

Pe el poți folosi foarte ușor și fără probleme aplicațiile de social media (Facebook, Instagram, WhatsApp), iar memoria internă de 32 GB îți oferă destul spațiu de manevră pentru orice fel de activitate. În plus, ai și un slot de card pentru a mări memoria la nevoie și vine și cu NFC pentru cei care își doresc să-și activeze plățile cu ajutorul telefonului mobil.

Mai jos poți vedea top cele mai vândute smartphone-uri din 2019 sub formă vizuală, alături de topul extins al celor mai vândute smartphone-uri din 2018, ca să poți compara cum s-au schimbat produsele din top, dar și cum a crescut numărul de unități vândute. 😁

Top cele mai vândute smartphone-uri în 2019

Top cele mai vândute smartphone-uri în 2019

sursa

Leave a Reply