Uite cum poți ajuta și tu românii care participă la Jocurile Paralimpice de la Rio

Acum două săptămâni am avut ocazia să-l cunosc pe Samuel Ciorap, unul dintre cei 11 sportivi cu care România o să defileze la Jocurile Paralimpice de la Rio. Pentru cei care nu știu, Jocurile Paralimpice reprezintă Olimpiada pentru sportivii cu handicap și se desfășoară de obicei după ce se încheie Jocurile Olimpice. În acest an, Jocurile Paralimpice vor avea loc în perioada 7 – 18 septembrie, iar cei 11 sportivi cu care participă țara noastră reprezintă cel mai mare număr de români pe care i-am avut vreodată la Jocurile Paralimpice. Cu Samuel am purtat o discuție relaxată, în urma căreia am înțeles mai bine câtă muncă stă în spatele unui sportiv care dorește să participe la Jocurile Paralimpice. A scris Cristian despre asta aici.

Când l-am întâlnit pe Samuel, nu m-am putut abține și l-am întrebat la un moment dat cât de importanți sunt sponsorii pentru un sportiv. L-am întrebat cât de greu e să ajungi (fizic) la Olimpiadă după ce te-ai calificat, pentru că acea calificare nu-ți asigură automat și fondurile necesare participării. Mi-a spus că mare parte dintre rezultate li se datorează sponsorilor, pentru că ei au grijă de multe ori ca sportivii să aibă unde se antrena, să poată avea o dietă sănătoasă, să-și poată asigura medicamentele și unguientele necesare progresării sau să poată participa la cantonamente de pregătire.

Vorbind despre sponsori și pornind de la titlul articolului, trebuie să-ți spun că Olympus, prin campania „Susținem Adevărații Învingători”, susține pentru a doua oară consecutiv sportivii care vor participa la Jocurile Paralimpice, având grijă să-i ajute să aibă un parcurs cât mai ușor în perioada care urmează.

Dacă vrei să-i ajuți și tu pe cei 11 sportivi români care participă la Jocurile Paralimpice, poți face următoarele lucruri:

1. Caută în magazine și cumpără sticlele promoționale de lapte de consum Olympus (1,5% și 3,5% grăsime), iar pentru fiecare sticlă de lapte cumpărată, Olympus va dona 50 de bani Comitetului Național Paralimpic.

2. Scrie mesaje de susținere pe rețelele sociale folosind hashtagul #SustinemAdevaratiiInvingatori, arătându-le sportivilor paralimpici că suntem alături de ei.

3. Dă acest articol mai departe și anunță-ți prietenii că pot contribui la un parcurs mai bun al celor 11 sportivi paralimpici care vor concura în perioada 7 – 18 septembrie la Rio de Janeiro.

În final, îți las o poză cu Samuel Ciorap. O galerie întreagă de fotografii găsești la Dragoș sau pe site-ul Olympus.

antrenament Samuel Ciorap - participant la Jocurile Paralimpice de la Rio

Leave a Reply