Acum poți urca fotografii de tip landscape în Instagram Stories

Unul dintre motivele pentru care nu prea am folosit funcția Stories de la Instagram a fost faptul că trebuia fac un tip de conținut care să se potrivească doar acolo. Altfel spus, faptul că trebuia să fac fotografii și clipuri ținând telefonul în modul portret (sau „în picioare”, cum ne mai place nouă, românilor, să spunem) m-a determinat să nu folosesc Insta Stories foarte des, pentru că atunci când merg undeva și fac fotografii de-acolo, le fac în modul landscape. Poate și pentru că mi se pare că reușesc să încadrez mai bine ceea ce vreau să fotografiez.

Și, sincer, nu am răbdare să creez conținutul de două ori, o dată ținând telefonul în modul landscape (pentru Facebook și alte medii sociale), iar a doua oară cu telefonul ținut în modul portret (pentru Instagram Stories).

Vestea bună este că, începând de astăzi, am observat că pot urca în Stories și fotografii de tip landscape. Când încerci să urci în Stories o fotografie deja făcută, poți încerca să faci zoom out (punând două degete în colțurile ecranului și apropiindu-le), iar asta te va ajuta să faci o postare cu fotografia landscape. Așa cum se poate vedea în print screen-urile de mai jos.

Din păcate, pentru moment, funcția asta nu-ți permite să încadrezi o fotografie landscape într-un Story. Spre exemplu, dacă ai făcut o fotografie landscape care are în ea un obiect pe care vrei să-l scoți în evidență, nu poți aranja ca în acel Story să apară doar acel obiect, fără să se vadă toată fotografia.

Așa cum poți vedea și în fotografiile de mai sus, dacă aș fi vrut să scot în evidență doar badge-ul din fotografie și să-l încadrez în centrul Story-ului, nu puteam face acest lucru. Puteam ori să micșorez imaginea ca să intre cu totul în Story, ori s-o las așa, cu badge-ul aflat în partea dreaptă a ecranului.

2 Comments

  1. rafa 26 februarie 2018
    • Cristian Florea 26 februarie 2018

Leave a Reply