Cum s-a modificat legislația pentru bicicliști în 2017

OPTAR este Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România. Ei muncesc de ani buni pentru a ajuta autoritățile să înțeleagă cum pot scăpa de aglomerație în orașe folosind metode alternative de transport. Tot ei sunt cei care au grijă să ne spună de fiecare dată ce drepturi și obligații au bicicliștii și ei sunt și cei care au făcut Ghidul Biciclistului, un eBook din care fiecare biciclist are câte ceva de învățat.

De la 21 ianuarie 2017 au intrat în vigoare câteva modificări în ceea ce privește circulația pe drumurile publice, iar cei de la Optar au făcut două clipuri în care explică ce modificări ale legislației îi privesc și pe bicicliști.

Mi se pare important să știi legislația pentru bicicliști și să înțelegi ce drepturi și obligații ai în calitate de participant la trafic, de-aia cred că ar trebui să arunci un ochi și peste Ghidul Biciclistului când ai niște timp la dispoziție, că sigur n-o să stai să citești toată legislația și să extragi singur lucrurile care au legătură cu bicicliștii. Mai mult, în Ghidul Biciclistului sunt explicate legile pe înțelesul tuturor și nu mai trebuie să mai descifrezi ce-a vrut legea să spună.

Leave a Reply