Noua Magic Keyboard pentru iPad pare să fie utilă doar pe birou

Când s-a lansat noul iPad Pro 2020, Apple a anunțat și o tastatură nouă pentru iPad, denumită Magic Keyboard. Tastatura a întârziat puțin, pentru că nu s-a lansat chiar în același timp cu iPad-ul, dar arăta foarte bine și promitea multe, în ciuda prețului de pornire de 300 $.

După cum vezi, arată foarte bine și pare că a reușit să transforme iPad-ul într-un computer în sine, mai ales că are inclus și trackpad, nu doar taste. În plus, tastele se luminează noaptea, ca să vezi ce scrii, iar asta e destul de fain.

A, iar banda aia din spate are un port USB-C cu ajutorul căruia îți poți încărca tableta când e pusă pe tastatură.

E chiar o inovație în materie design, și funcționalitate, nu poți contesta asta.

În schimb, deși arată futuristic și vine cu atâtea avantaje, eu simt că are un dezavantaj enorm: o poți folosi doar pe birou.

Am urmărit câteva review-uri online (1, 2, 3) și am văzut că partea aia din spate se ridică doar până face unghi de 90 de grade cu tastatura. Practic, nu poți ține tableta în altă poziție față de cea de bază, care apare și în fotografiile oficiale.

Pentru iPad-ul meu am tastatura asta, numită Smart Keyboard Folio, pe care o pot învârti cum vreau eu, în funcție de ce activități desfășor. Spre exemplu, când mă uit la un film sau sunt într-un video call, e mai simplu s-o țin așa:

Noua Magic Keyboard pentru iPad pare să fie utilă doar pe birou

Lucrul ăsta nu l-aș putea face pe noua tastatură de iPad, pentru că ea nu e atât de flexibilă.

În plus, noua Magic Keyboard e o tastatură destul de grea. Dacă pui iPad-ul de 12.9 inchi împreună cu tastatura, vor cântări 1.2 kilograme, exact atât cât cântărește MacBook Pro-ul de 13 inchi de pe care scriu acum.

În concluzie, dacă vrei să-ți cumperi tastatură pentru iPad, îți recomand să te gândești foarte bine dacă merită să iei Magic Keyboard sau nu, în funcție de felul în care o vei folosi. Dacă urmează s-o folosești doar pe birou, e fix ce-ți trebuie. Dacă vrei mai mult de-atât de la ea, s-ar putea să fie nevoie să te orientezi spre o altă tastatură. 😁

Tags:

Leave a Reply