Maratonul s-a terminat. Da, înainte să înceapă

maratonAstăzi am ajuns la concluzia că nu pot alerga cei 46 de kilometri la maraton. Nu pentru că nu vreau, nici pentru că nu-mi doresc destul de mult, ci pur şi simplu pentru că nu pot.

Nu-i nevoie doar de voinţă ca să alergi 46 de kilometri, iar organismul meu mi-a spus asta de câteva ori. La antrenament, după 20 de kilometri, mi se face rău. Mă simt epuizat, mi se face greaţă şi, în cele din urmă, mă opresc să „dau la raţe”. Analizele mi-au ieşit ok, dar nu-i nevoie doar de o inimă sănătoasă şi un ficat sănătos ca să poţi alerga atât. N-am timp să mă antrenez destul de mult încât să rezist toată distanţa asta, nici dacă alerg continuu.

Cu ocazia asta, ca să nu-mi bat joc de mine şi să-mi fac iluzii, am hotărât să nu mai particip la maraton. Nu are rost, pentru că încă nu pot. Dar dacă voi avea timp de antrenament, la anul sigur voi fi prezent.

Până una-alta, mai caut doi-trei oameni cu care să facem o ştafetă. Nu alerg 46 de kilometri singur, dar împreună cu câţiva bloggeri (dar nu neapărat), dovedim tot traseul ăsta, sunt sigur. Şi ne mai şi distrăm pe lângă asta.

Hai, cine se bagă?

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • Liviu 28 Iul 2012, ora 21:02

  Eu ti-am zis deja ca vin!

 • Liviu 28 Iul 2012, ora 21:26

  Heeeey. Desi sunt mai pufos, sa stii ca pot alerga si inca mult! Vreau sa alerg!

 • Temătoru Nicu 30 Iul 2012, ora 18:20

  20 de km m-aș încurca și eu să alerg. Dar sunt la ai mei la țară vara asta și nu știu dacă o să pot să mă prezint la start. Menționez că activitățile de vacanță pe care le desfășor vara asta reprezintă condiții propice de a-mi întreține condiția fizică, deci acest aspect nu mă îngrijorează atât de tare cât o face lipsa timpului. Dacă ai putea să-mi oferi ceva detalii (când? cum? cine? unde?) aș fi recunoscător…

 • Mihai Teodorescu 31 Iul 2012, ora 10:49

  Cristian, sunt 42.195 km nu 46 :) Deci poti :)