Nike a făcut un clip excelent cu povestea femeii de 86 de ani care participă la Ironman

Concursurile Ironman sunt unele dintre cele mai solicitante competiții din lume. Participanții trebuie să parcurgă, pe rând, 3 probe: 3,86 km înot, 180 km pedalat și 42 km alergat. Timpul mediu de parcurgere al acestor 3 probe este de 12 ore și 35 de minute. Practic, e vorba de o competiție de anduranță, forță, dar mai ales pregătire psihică. Așa cum spuneam în titlu, cei de la Nike au făcut un clip cu așa-zisa Iron Nun, o măicuță catolică de 86 de ani care a încheiat până acum 325 de competiții de triatlon, dintre care 45 au fost concursuri Ironman. S-a apucat de sport la vârsta de 48 de ani și deține recordul mondial pentru cea mai bătrână persoană care a terminat de parcurs o competiție Ironman. Te invit s-o vezi mai jos:

http://youtu.be/SEf7MoQYgzE

Cei de la Nike au început acum ceva timp o campanie motivațională numită Unlimited, în care arată sportivi din mai multe sporturi care reușesc să-și depășească limitele. Spotul de promovare al campaniei a fost lansat la sfârșitul lunii iulie și arată cam așa:

http://youtu.be/ivqhMxjV7j8

Ai văzut niște nume cunoscute acolo, nu? Există deja un clip cu fiecare în parte. Mie mi-a plăcut foarte mult clipul cu Mo Farah, atletul născut în Somalia care a cucerit aurul olimpic la Londra și vreo 5 medalii de aur la Campionatele Mondiale de Atletism. Îți las mai jos clipul cu el, iar aici găsești un playlist cu celelalte spoturi.

http://youtu.be/_shug-k45Oo?list=PLNqKTn4CuEXc9ZBS4zUh_6wSOJLsnPtya

Îmi place campania Unlimited tocmai pentru că îi motivează pe tineri să facă sport și să dea tot ce-au ei mai bun ca să ajungă cât mai sus. Cred că în perioada asta în care activitatea preferată a tinerilor e să stea în fața tabletei sau a laptopului e nevoie de campanii care să-i determine să se apuce de un sport.

sursa info

Tags:

Leave a Reply