
Platforma asta schimbă complet felul în care înveți lucruri noi 🤯 | NoteBookLM

Samsung Galaxy Tab S10 FE – funcțiile mele preferate 🤩
Ninebot Max G3 vine cu 3 moduri de mers – vorbim despre modul Eco, cu o viteză maximă de 15 km/h, modul Drive, cu un maxim de 20 km/h și modul Sport cu o viteză maximă de 25 km/h, care este și maximul legal în România. Hai să vezi ce poate și ce alte funcții interesante mai are.
Ninebot Max G3 Review – autonomia și modurile de mers
Dincolo de viteza maximă, la fiecare dintre moduri o să simți și o diferență de zvâc. O să vezi că în modul Sport trotineta e mai… nărăvașă, comparativ cu modul Drive sau modul Eco. Eu mi-am dat seama că modurile de condus sunt utile în funcție de locurile prin care mergi. Spre exemplu, m-am plimbat prin parcul Herăstrău, care nu era foarte aglomerat la momentul respectiv, dar chiar și-așa am simțit că modul Sport e prea rapid pentru zona aia, așa că a fost mult mai relaxant să țin trotineta în Drive și să merg cu maxim 20 km / h.
Dar dincolo de asta, un alt avantaj este faptul că pe ecran vezi în timp real câtă autonomie mai ai în funcție de modul cu care mergi. Astfel, dacă știi că trebuie să ajungi undeva la vreo 20 km distanță, iar tu mai ai doar vreo 18 km autonomie în modul Sport, te muți pe Drive și ajungi liniștit.
Și apropo de autonomie, un avantaj al acestui model este faptul că are încărcătorul încorporat în trotinetă, deci pentru încărcare îți trebuie un simplu cablu, fără să ai și un transformator greu legat de el. Deci poți lua cablul cu tine foarte ușor, că nu ocupă spațiu și îți e la îndemână.
Întorcându-ne la modurile de mers, dacă ești o fire mai aventurieră, să știi că există și o funcție de Boost, care face ca pornirea de pe loc să fie în forță.
Prima dată când am testat funcția asta nu știam exact la ce să mă aștept. Am intrat în modul Boost, am apăsat pe accelerație și s-a ridicat roata din față de parcă voiam să fac un wheelie. A doua oară am știut să stau mai apăsat pe față pentru funcția asta, dar trebuie să recunosc că feeling-ul e chiar fain. Ajungi în vreo 50 m la maximul de 25 km / h oră și se simte exact ca un boost.
Și apropo de cum te simți, când vine vorba de confort, trebuie să știi Ninebot Max G3 vine cu suspensii hidraulice duble, pe față și pe spate. Mai mult, suspensia de pe spate poate fi reglată, în cazul în care vrei să fie mai tare sau mai moale față de cum vine ea presetată. Mie mi s-a părut echilibrată așa cum e ea, dar e bine de știut că o mai poți regla dacă preferi să fie altfel.
Suspensiile sunt foarte importante când vine vorba de o astfel de trotinetă, pentru că, mai ales în țara noastră, denivelări sunt la tot pasul, fie că mergi pe trotuar, pe o pistă de biciclete sau direct pe carosabil.
Dar pentru că am vrut să văd ca lumea ce poate, am mers și prin zona aia cu pietre inegale din Herăstrău. Într-adevăr, aici nu prea ai ce căuta cu o trotinetă, dar testul s-a dovedit util, pentru că mi-am dat seama cât de mult preiau suspensiile din șocurile cauzate de drum, pentru că aproape ai impresia că mergi pe o șosea dreaptă obișnuită, atât de bine se descurcă.
De dragul testului, mi-ar fi plăcut să pot să blochez suspensiile, ca să-mi dau seama direct cum m-aș fi zdruncinat fără ele, dar concluzia e clară: suspensiile își fac treaba foarte bine și o să-ți fie greu să mergi pe altfel de trotinetă după ce te obișnuiești cu asta.
Ninebot Max G3 Review – comenzile de pe panoul de control
În ceea ce privește comenzile, Ninebot Max G3 vine cu acest… panou de control, hai să-i zicem așa. Butonul de jos este pentru a porni și a opri trotineta, dar tot de pe el poți comuta farul între pozițiile Deschis, Închis sau Automat. Sincer, treaba asta cu farul Automat mie mi se pare cea mai tare, că e fix ca la mașină: când simte că ai nevoie de lumină extra, se aprinde singur, fără să-ți faci tu griji pe tema asta. Farul poate fi ușor reglat vertical și mi se pare foarte luminos. Cei de la Ninebot spun că îți oferă până la 35m ca distanță de vedere, ceea ce e perfect pentru un astfel de produs.
Iar deasupra farului este și un fel de lumină de zi, care e mereu aprinsă și care te ajută să fii văzut în trafic. La fel e și în spate: ai o lumină de zi care stă mereu aprinsă ca să fii văzut, dar ea e mai specială puțin pentru că își crește intensitatea când apeși frâna, ca să le arăți intențiile tale celor care sunt în spate.
Întorcându-ne la panoul de control, butonul de sus e cel de pe care schimbi între modurile de mers, lucru pe care poți să-l faci fie când stai pe loc, fie în timp ce rulezi. Când stai pe loc și comuți între modurile de mers, o să treci și pe la un mod numit Walking. Asta face ca trotineta să te ajute atunci când mergi pe lângă ea, adică să susțină puțin mersul, ca să-ți fie mai ușor s-o împingi. Sincer, eu n-am simțit nevoia de susținere, dar probabil e util dacă urci o rampă, spre exemplu, că nu mai împingi de trotinetă, ci te ajută ea să înaintezi.
Mergând mai departe, panoul de control are și două butoane laterale folosite pentru semnalizare.
Pentru că da, trotineta asta are și semnalizări, instalate direct pe ghidon. Recunosc, la partea asta cu semnalizările trebuie să te aștepți la o curbă de învățare. În sensul că trebuie să te obișnuiești cu ideea că ai semnalizări, ca să ajungi să le folosești de fiecare dată când e cazul. Eu mereu îmi aminteam că am semnalizări după ce făceam virajul, pentru că de obicei nu ai așa ceva.
Mai mult, trotineta vine deja și cu un claxon mecanic, pe care-l acționezi din partea de jos, dar și cu un buton programabil. El vine programat by default să pornească avariile când apeși pe el, dar așa cum vezi pe ecran, din aplicație îi poți da și alte funcții, cum ar fi trecerea trotinetei în modul de Walking, activarea mai rapidă a funcției Boost și altele.
Apropo de aplicație, mi se pare că ea completează foarte bine funcțiile trotinetei. Din aplicație poți activa sistemul de control al tracțiunii, spre exemplu, care este exact ca la mașini: își dă seama dacă mergi pe o suprafață alunecoasă și adaptează automat modul în care se învârt roțile ca să te protejeze, să nu derapezi.
Tot aplicația îți arată cât ai mers cu trotineta, ce distanță mai poți parcurge cu încărcarea actuală, dar din ea poți programa și pornirea încărcării la o anumită oră, spre exemplu.
Iar pentru că trotineta vine și cu un display generos, din aplicație îți poți seta adresa la care vrei să ajungi, iar pe display-ul trotinetei vezi indicații care te ajută să ajungi la acea destinație. Nu o să vezi harta, ca pe Waze, probabil din motive de siguranță, dar vezi săgeți și distanțe până la următoarele schimbări de direcție, iar asta e de-ajuns ca să știi pe unde să mergi. Iar dacă greșești drumul, se adaptează GPS-ul automat și îți arată noul traseu până la destinație, deci chiar te poți baza pe el.
Tot pe display poți vedea și dacă te sună cineva. Într-adevăr, nu poți răspunde la apel, pentru că nu e un display cu touch screen, dar măcar știi dacă are rost să oprești și să scoți telefonul din buzunar sau nu.
Iar dacă ești utilizator de iPhone, să știi că trotineta asta este compatibilă și cu aplicația Find My. Asta înseamnă că o poți adăuga în aplicația Find My de pe iPhone și vezi în timp real unde se află, exact așa cum vezi și un beacon de genul ăsta.
Totodată, vei primi și notificare pe telefon dacă mergi la o terasă, spre exemplu, iar telefonul tău se îndepărtează de trotinetă. Deci nu prea ai cum s-o uiți la terasă sau să plece cineva cu ea fără să afli.
A, iar ca măsură extra de securitate, poți bloca trotineta cu un PIN, ca să n-o poată folosi nimeni fără voia ta. Dar ai și un sistem de blocare și deblocare prin proximitate, deci când te apropii cu telefonul de ea se deblochează automat, iar când te îndepărtezi se blochează.
Ce mai trebuie să mai știi despre ea este că vine cu standardul de rezistență la stropiri cu apă IPX6, iar asta înseamnă că rezistă la jeturi de apă din orice unghi, deci dacă te prinde ploaia pe drum sau dacă treci cu ea prin vreo baltă, nu ai de ce să-ți faci griji, că va funcționa fără probleme în continuare.
Are și o gardă la sol destul de mare, de 13 cm, plus apărători de ploaie, deci dacă treci cu ea prin bălți, nici nu te murdărești pe adidași.
Iar pentru liniștea ta pe drum, să știi că cei de la Segway au pregătit și anvelopele cum trebuie. Avem două anvelope de 11 inchi, fără cameră, cu sistem de autoetanșare sau… autovindecare, cum i se mai spune în popor. Deci dacă ai trecut peste vreun obiect ascuțit, nu-ți faci griji, că anvelopele pot sigila automat perforațiile de până la 4mm. Deci nu te lasă în drum.
Mie experiența din ultimele săptămâni mi s-a părut una foarte faină. Chiar e un produs care se simte premium prin toți porii și pe simți că te poți baza. Stabilitatea mi se pare foarte bună, frânarea pe disc e excelentă, iar toate tehnologiile din spate ajută ca Ninebot Max G3 chiar să fie o super trotinetă electrică.
Și acum înțeleg de ce a fost atât de dorită și de așteptată de atâția oameni, pentru că are toate tehnologiile pe care ți le-ai putea dori, plus o autonomie enormă, de până la 80 de kilometri.
Deci dacă ești în căutarea unei trotinete electrice care să-ți acopere toate nevoile și pe care să te poți baza, explorează Ninebot Max G3.
Acum sunt curios dacă ești deja utilizator de trotinetă electrică sau nu. Spune-mi într-un comentariu.